Combaterea pandemiei de COVID-19 cu doze de rapel nu este o strategie viabilă, susține OMS
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Combaterea pandemiei de COVID-19 cu doze de rapel ale vaccinurilor actuale nu este o strategie viabilă, au avertizat marţi experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cerând, de asemenea, vaccinuri care să prevină mai bine transmiterea virusului, relatează AFP.

"O strategie de vaccinare bazată pe doze de rapel repetate" ale primelor vaccinuri "este puţin probabil să fie adecvată sau viabilă", a declarat grupul de experţi responsabil cu monitorizarea vaccinurilor împotriva coronavirusului, scrie Agerpres. 

De asemenea, specialiştii OMS "consideră că vaccinuri împotriva COVID-19 care să aibă un impact ridicat în ceea ce priveşte transmiterea şi prevenirea infecţiei, în plus faţă de prevenirea formelor severe de boală şi a deceselor, sunt necesare şi trebuie dezvoltate".

"În timp ce se aşteaptă ca astfel de vaccinuri să devină disponibile, şi pe măsură ce virusul SARS-CoV-2 evoluează, poate fi necesară actualizarea compoziţiei vaccinurilor anti-COVID-19 existente, pentru a ne asigura că (ele) continuă să furnizeze nivelurile de protecţie recomandate de OMS împotriva infectării şi a bolii" cauzate de variantele de coronavirus, inclusiv Omicron, consideră grupul de experţi.

Se transmite mult mai rapid decât varianta anterioară



După şase săptămâni de la identificarea sa în Africa de Sud, datele din mai multe ţări arată că varianta Omicron - care intră în categoria variantelor considerate îngrijorătoare de OMS - se transmite mult mai rapid decât varianta anterioară dominantă, Delta, şi pare să provoace în general forme mai puţin severe ale bolii.

Un aspect important este acela că nu se ştie dacă această severitate aparent mai scăzută se datorează caracteristicilor intrinseci ale variantei sau dacă este legată de faptul că aceasta afectează populaţiile deja parţial imunizate, de vaccin sau de o infecţie anterioară.

Cu toate acestea, Omicron se răspândeşte rapid în multe ţări, iar cazurile se dublează la fiecare două sau trei zile, ceea ce nu se întâmpla în cazul variantelor anterioare.

Mutaţiile suferite de varianta Omicron par să îi permită să reducă imunitatea oferită de anticorpi împotriva virusului. În consecinţă, ea poate infecta probabil un număr mare de vaccinaţi şi reinfecta persoanele care anterior au contractat boala.

Articole similare

Billie Eilish anunță turul HIT ME HARD AND SOFT

Billie Eilish a dezvăluit datele turneului său "HIT ME...

Rihanna se bucură de faptul că este o „mamă de băiat"

Rihanna a dezvăluit că îi place să fie o mamă a...

Avertizare OMS: Risc global pentru gripa aviară H5N1

Marţi, un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a...


Top citite
Captura Youtube

Marilu Dobrescu a vorbit despre despărțirea de Iustin: Nu putea să se atingă de mine, nici nu era neapărat indicat în unele momente

Sursa: Simona Gherghe, Instagram

În spatele zâmbetului: Cum se simte Simona Gherghe departe de copiii săi

Sursa: Freepik

Ratonul dansator care face furori pe internet. Mișcări de superstar!

Captura Facebook

Benny Blanco dezvăluie strategia de a o cuceri pe Selena Gomez

Captura Facebook

Barbra Streisand o întreabă public pe Melissa McCarthy despre utilizarea Ozempic pe Instagram

Fotografie de la Upendra Karki/Pexels

Avertizare OMS: Risc global pentru gripa aviară H5N1


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Billie Eilish anunță turul HIT ME HARD AND SOFT

Billie Eilish a dezvăluit datele turneului său "HIT ME...

pixel