Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS
Autor: Dana Mihai
Data publicării:

Vineri 19 Iulie 2024_Def Leppard - “Hits Vegas: Live at Planet Hollywood” 2020

Def Leppard este o formație de rock britanică formată în Sheffield, în 1977, și este considerată una dintre cele mai de succes și influente trupe din istoria muzicii rock. Trupa este compusă din Joe Elliott (vocalist principal), Rick Savage (basist), Rick Allen (baterist), Phil Collen (chitarist) și Vivian Campbell (chitarist).

Formare și Debut:

Def Leppard a fost fondată de Rick Savage, Pete Willis, și Tony Kenning, la care s-a alăturat curând și Joe Elliott. Prima lor înregistrare, EP-ul "The Def Leppard E.P." din 1979, a atras atenția și a dus la semnarea unui contract cu casa de discuri Phonogram/Vertigo.

Succesul Internațional:

Albumul lor de debut, "On Through the Night" (1980), a avut un succes moderat, dar a fost urmat de "High 'n' Dry" (1981), care a introdus trupa în mainstream-ul rock-ului internațional. Totuși, adevăratul lor succes a venit cu lansarea albumului "Pyromania" în 1983, care conținea hituri precum "Photograph" și "Rock of Ages". Albumul a vândut peste 10 milioane de exemplare în SUA.

Hysteria și Apogeul Succesului:

În 1987, Def Leppard a lansat "Hysteria", unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile, cu hituri precum "Pour Some Sugar on Me", "Love Bites" și "Animal". Albumul a definit sunetul trupei cu producția sa elaborată și amestecul de hard rock și pop.

Contribuția și Moștenirea

Def Leppard este recunoscută pentru inovația lor în domeniul producției muzicale, în special datorită colaborării cu producătorul Robert John "Mutt" Lange. Stilul lor muzical combină riff-uri de chitară heavy cu melodii pop accesibile, ceea ce i-a ajutat să definească genul glam metal al anilor '80.

Trupa a vândut peste 100 de milioane de albume la nivel mondial și a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2019, recunoaștere care atestă impactul lor semnificativ asupra industriei muzicale.

Turnee și Performanțe Live

Def Leppard este renumită pentru performanțele lor live energice și spectaculoase. Recent, rezidența lor la Las Vegas, documentată în "Hits Vegas: Live at Planet Hollywood", a demonstrat că trupa rămâne o forță dominantă în muzica live.

Sambata 20 Iulie 2024_AC/DC - “Live” 1992

Formare și Debut:

AC/DC este o formație de hard rock australiană, fondată în Sydney în 1973 de frații Malcolm și Angus Young. Trupa a devenit rapid cunoscută pentru stilul său energetic și riff-urile de chitară memorabile. Prima lor înregistrare, albumul "High Voltage" lansat în 1975, a marcat începutul unei cariere impresionante.

Succesul Internațional:

AC/DC a câștigat recunoaștere internațională cu albumele "Let There Be Rock" (1977) și "Powerage" (1978). Totuși, albumul "Highway to Hell" din 1979 a fost cel care i-a propulsat în topurile internaționale, devenind primul lor album de platină în SUA.

Pierderea lui Bon Scott și Ascensiunea lui Brian Johnson:

În februarie 1980, trupa a suferit o pierdere tragică atunci când solistul Bon Scott a decedat din cauza intoxicației acute cu alcool. În ciuda acestei tragedii, AC/DC a continuat cu Brian Johnson ca noul lor solist. Cu el, au lansat albumul "Back in Black" în iulie 1980, care a devenit unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile, cu hituri precum "Hells Bells" și "You Shook Me All Night Long".

Duminica 21 Iulie 2024_Evanescence - “Synthesis Live 2018”

Formare și Începuturi:

Evanescence a fost formată în Little Rock, Arkansas, în 1995, de către cântăreața și pianista Amy Lee și chitaristul Ben Moody. Cei doi s-au întâlnit la un camp de tineret și au început să compună împreună, inspirându-se din diverse genuri muzicale, de la rock și metal, la muzică clasică și gotică.

Primul Succes Comercial:

Trupa a obținut succes comercial odată cu lansarea albumului lor de debut, "Fallen", în 2003. Acest album a inclus hituri precum "Bring Me to Life" și "My Immortal", care au ajuns în topurile internaționale și au câștigat premii importante. "Fallen" a vândut peste 17 milioane de copii la nivel mondial și a câștigat două premii Grammy, consolidându-și astfel locul în muzica rock alternativă.

Provocările și Schimbările de Line-Up:

În 2003, Ben Moody a părăsit trupa în timpul turneului european, invocând diferențe creative. Această plecare a marcat începutul unei serii de schimbări de componență pentru Evanescence. Amy Lee a rămas forța creativă din spatele trupei, continuând să scrie și să compună muzică.

Articole similare

Erika Isac, acuzată că a copiat piesa BOO HOO

Erika Isac, artista cunoscută pentru hitul „Macarena”,...

Un parc marin, criticat pentru rechinul său fals

Vizitatorii unui parc marin din China şi-au exprimat...

Kendrick Lamar domină 2024 BET Hip Hop Awards

Kendrick Lamar a avut parte de o victorie impresionantă...


Top citite
Foto: Youtube Erika Isac

Erika Isac, acuzată că a copiat piesa BOO HOO

Andreea Bălan și-a iertat tatăl pe scenă, într-un concert la Sala Palatului

Mariah Carey /Instagram

Mariah Carey pe cale să lanseze albumul secret de grunge din anii '90

Photo by Kevin Malik/Pexels

Cât timp poți păstra carnea la congelator fără a-și pierde gustul

Foto: pexels, Diego Sandoval

Un parc marin, criticat pentru rechinul său fals

Sursa: Agerpres

Cluj: Documentarul 'Nasty', inclus în selecţia Festivalului de Film de la Roma



Cele mai noi articole

Erika Isac, acuzată că a copiat piesa BOO HOO

Erika Isac, artista cunoscută pentru hitul „Macarena”,...

Kendrick Lamar domină 2024 BET Hip Hop Awards

Kendrick Lamar a avut parte de o victorie impresionantă...

Un parc marin, criticat pentru rechinul său fals

Vizitatorii unui parc marin din China şi-au exprimat...

pixel