Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și memorabile concerte, transmise pe RadioDCNews! Ne pregătim să aducem muzica live direct în casele dumneavoastră, cu o serie de evenimente muzicale care promit să fie de neuitat.

Vineri 6 Septembrie 2024_Muse - “Live at Rome Olympic Stadium” 2013

Muse este o trupă rock alternativ/progresiv formată în 1994, în Teignmouth, Devon, Anglia, și este compusă din Matthew Bellamy (voce principală, chitară, pian), Chris Wolstenholme (bas, backing vocals) și Dominic Howard (tobe). Trupa este cunoscută pentru sunetul său complex și eclectic, care combină elemente de rock alternativ, electronică, muzică simfonică și chiar heavy metal, oferind un amestec unic de stiluri muzicale.

Istorie și succes

Muse a lansat primul lor album, "Showbiz" (1999), care a avut un succes moderat, dar a atras atenția pentru stilul vocal distinctiv al lui Bellamy și pentru sunetul lor melodramatic. Cu următorul album, "Origin of Symmetry" (2001), trupa a început să capete recunoaștere internațională, fiind apreciată pentru melodii precum „Plug In Baby” și „New Born”. Albumul a adus un mix inovator de heavy rock, influențe clasice și electronice.

Cel de-al treilea album, "Absolution" (2003), a consolidat succesul lor global, având hituri precum „Time Is Running Out” și „Hysteria”. Temele lirice ale albumului s-au concentrat pe anxietatea socială și politică, marcând o direcție mai profundă în muzica lor.

Muse a continuat să inoveze cu albume precum "Black Holes and Revelations" (2006), care include unul dintre cele mai mari hituri ale lor, „Knights of Cydonia”, și care a fost influențat de teme de science fiction și revoluție. Trupa a continuat să exploreze noi teritorii sonore și conceptuale cu albume precum "The Resistance" (2009), "Drones" (2015) și "Simulation Theory" (2018).

Sambata  7 Septembrie 2024_Eric Clpton - “24 Nights (Live)” 1991

Eric Clapton este unul dintre cei mai influenți și respectați chitariști și cântăreți de blues și rock din istoria muzicii. Născut pe 30 martie 1945, în Ripley, Anglia, Clapton și-a câștigat renumele prin tehnica sa de chitară virtuoasă și prin stilul său distinctiv, care combină elemente de blues, rock și pop. Supranumit adesea „Slowhand”, Clapton este singurul artist introdus de trei ori în Rock and Roll Hall of Fame: o dată ca membru al trupei The Yardbirds, o dată cu Cream și o dată ca artist solo.

Cariera și succesul

Clapton și-a început cariera muzicală în anii '60, când s-a alăturat trupei The Yardbirds, contribuind la sunetul lor distinct de blues rock. După ce a părăsit The Yardbirds, Clapton a cântat în formația John Mayall & the Bluesbreakers, unde și-a consolidat reputația ca unul dintre cei mai buni chitariști ai vremii. Totuși, adevărata sa consacrare a venit cu formarea supergrupului Cream, alături de Jack Bruce și Ginger Baker. Cream a fost unul dintre primele trupe de power-trio din rock, cunoscut pentru hituri precum „Sunshine of Your Love”, „White Room” și „Crossroads”.

După destrămarea Cream, Clapton a continuat să exploreze diverse colaborări, inclusiv cu Blind Faith și Derek and the Dominos, trupa cu care a lansat albumul legendar "Layla and Other Assorted Love Songs" (1970), ce include una dintre cele mai faimoase piese ale sale, „Layla”.

Duminica 8 Septembrie 2024_Simple Minds - “Big Music Tour 2015”

Simple Minds este o trupă scoțiană de rock, formată în 1977, cunoscută pentru influența lor majoră în scena new wave și post-punk din anii '80. Originari din Glasgow, trupa a fost fondată de solistul Jim Kerr și chitaristul Charlie Burchill, și a câștigat popularitate la nivel mondial prin hituri precum „Don’t You (Forget About Me)” și „Alive and Kicking”. Stilul lor muzical a evoluat de-a lungul anilor, combinând elemente de rock, pop, synth-pop și art-rock.

Primii ani și evoluția muzicală

Simple Minds a început inițial ca o trupă influențată de punk, dar și-a găsit rapid un stil unic, explorând sunete electronice și un mix de rock experimental. Debutul lor, albumul "Life in a Day" (1979), a fost bine primit, dar a fost abia în anii '80 când trupa a început să devină un nume de referință pe scena muzicală internațională.

Albumul lor din 1982, "New Gold Dream (81/82/83/84)", a marcat un punct culminant în cariera lor timpurie, fiind apreciat pentru sunetul său inovator și atmosferic, care combina synth-pop-ul cu rock-ul experimental. Acesta a stabilit o fundație pentru succesul global al trupei.

Articole similare

Cutremur de 5,5 în România

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 a avut loc în România, în urmă cu puțin...

Donald Trump a declarat că o urăște pe Taylor Swift

Donald Trump a declarat public că „o urăște pe Taylor...

Nicki Minaj anunță albumul Pink Friday 3

Nicki Minaj se pregătește să lanseze noul album 'Pink...


Top citite
Sursa foto: Dinu Maxer, Instagram

Dinu Maxer se face de râs! Cum și-a etalat „superlativele” și a provocat un val de reacții hilare pe internet

Fotografie de la Hannah Gibbs/Pexels

Artistul care a anunțat pe Instagram că și-a înșelat soția și are un copil cu amanta

Captura Facebook

Ce spune Bassam despre scandalul din trafic: A fost un moment de frustrare, recunosc, trebuia să mă abțin

Captura Youtube

Tito Jackson, membru The Jackson 5 și fratele lui Michael Jackson, a murit

Avertizare meteo ANM de lapoviță, ninsori şi ploi în toată țara

Ninge ca în povești în România

Foto: Pexels.com

Furtuna Boris face prăpăd și-n Europa: Morți în mai multe state, mii de evacuați


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cutremur de 5,5 în România

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 a avut loc în România, în urmă cu puțin...

Donald Trump a declarat că o urăște pe Taylor Swift

Donald Trump a declarat public că „o urăște pe Taylor...

Nicki Minaj anunță albumul Pink Friday 3

Nicki Minaj se pregătește să lanseze noul album 'Pink...

pixel