Militar rănit în Constanța. Agresorul, căutat de autorități. Alertă în toată țara
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
MAPN a anunțat că sâmbătă seara un militar a fost atacat și rănit în postul de pază.

Militarul aflat în postul de pază a fost rănit și deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe deși acesta a aplicat procedurile legale și a opus rezistenţă în confruntarea corp-la-corp cu agresorul.

Agresorul a reușit să plece din incinta unității militare în care a avut loc incidentul, Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat.

Acesta ar avea o înălțime de aproximativ 1,75, spun surse din anchetă.

Până la acest moment, autoritățile constănțene nu au reușit să-l prindă pe individul înarmat, în ciuda faptului că au fost organizate numeroase filtre de control.

Potrivit Antena 3, anchetatorii iau în calcul mai multe variante. Este posibil ca individul să fie ”un actual sau fost angajat al unității sau cunoștea foarte bine zona și modul în care se face paza. La fel de bine, poate că militarul a fost neatent sau poate a dormit în post. Sunt foarte multe variante pe care le iau în calcul în acest moment anchetatorii, inclusiv aceea ca agresorul să fi fost un refugiat din Ucraina, pentru că în momentul din față în Mamaia și în Mamaia Sat sunt foarte mulți refugiați și așa se explică și faptul că la consulatul rus, spre exemplu, s-a dublat paza".

Autoritățile au demarat ancheta

"Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanţa şi organele de poliţie au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicaţii şi Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului", se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a dispus de urgenţă, la nivelul tuturor unităţilor militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază şi verificarea planurilor de pază şi apărare a obiectivelor militare.

Articole similare

Top citite
Captura Youtube

Alin Oprea a dezvăluit povestea emoționantă din spatele piesei "Atât de Singur"

Eurovision

Victoria cu scandal la Eurovision: Elveția triumfă, Olanda descalificată!

Sursa: Freepik

Biserica Ortodoxă critică dur câștigătorul Eurovision: "O insultă asupra muzicii"

Sursa: captură Youtube DC NEWS

Horoscop 13 mai 2024. Ce zodii au parte de proiecte noi /video

Captura Youtube

Victoria la Eurovision 2024: Nemo susține introducerea opțiunii pentru al treilea gen în Elveția

Sursa: captură Youtube TVR

Moare sau nu moare regele? Victor Rebengiuc: "Nu am nimic special"


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel