Coreea de Nord are peste 1 milion de cazuri de ”febră”. Kim Jong Un, supărat că farmaciile nu au program non-stop
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Kim Jong Un a dispus mobilizarea imediată a armatei pentru a rezolva problemele "rezervelor de medicamente" în capitala Phenian, scrie Agerpres, care citează AFP.

Opt noi decese cauzate de "febră" au fost înregistrate în Coreea de Nord, la doarpatru zile de la anunţul oficial privind primul caz de COVID-19 în această ţară.

Epidemia loveşte o ţară al cărei sistem de sănătate este unul dintre cele mai proaste din lume.

Coreea de Nord nu dispune de niciun vaccin împotriva COVID-19 şi de niciun medicament antiviral şi nu poate desfăşura nicio campanie de depistare în masă.

Conform KCNA, Kim Jong Un s-a plâns duminică, în cadrul unei reuniuni de urgenţă a biroului politic, că "ordinele nu au fost corect executate încă şi că medicamentele nu au fost furnizate corect în farmacii".

"Responsabilii guvernamentali şi serviciul public de sănătate care au ca sarcină aprovizionarea nu şi-au suflecat mânecile şi nu au înţeles criza actuală, mulţumindu-se să vorbească despre spiritul de dăruire în serviciul poporului"

Farmaciile nu au respectat ordinul de a rămâne deschise non-stop, a adăugat el.

Conform agenţiei oficiale de presă, bilanţul total este de 1.213.550 de cazuri de febră, 50 de decese şi cel puţin 564.860 de persoane sub tratament.

Regimul nord-coreean a spus că principala cauză a numărului mare de decese este "neglijenţa" oamenilor în "luarea de medicamente", pe fondul lipsei de cunoştinţe în privinţa variantei Omicron a coronavirusului şi a tratamentului corect, potrivit Reuters.

Shanghai plănuieşte să revină la viaţa normală începând cu 1 iunie

Shanghai plănuieşte să permită redeschiderea majorităţii activităţilor comerciale şi revenirea la o viaţă normală începând cu 1 iunie, a anunţat luni un oficial municipal, care a declarat că 15 dintre cele 16 districte ale metropolei au eliminat cazurile din afara zonelor de carantină, informează Reuters.

Viceprimarul Zong Ming a comunicat, cu prilejul unei conferinţe zilnice de presă, cel mai clar calendar până la această dată pentru revenirea la o viaţă normală a celor 25 de milioane de locuitori ai oraşului, afectaţi de peste şase săptămâni de lockdown-uri, precum şi de comunicările inconsistente referitoare la momentul când îşi vor putea relua activităţile zilnice.

Oficialii din Shanghai au declarat epidemia din oraş ca fiind sub control, dar au afirmat totodată că obiectivul lor până pe 21 mai va fi acela de a preveni o revenire a infectărilor, ceea ce înseamnă că multe restricţii vor rămâne în vigoare.

Articole similare

Rugăciunea zilei de joi. Citește-o cu atenție!

Această rugăciune poate fi rostită în fiecare dimineață...


Top citite
Captura Facebook

Melodia "Cotton Eye Joe" ajută trupa Rednex să doboare recordul de pe YouTube

Foto: Pexels.com

După COVID, OMS defineşte boala răspândită "prin aer"

Captura Facebook

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, candidat pentru Parlamentul European

Foto: Pixabay

Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii

Ringo Starr anunță un turneu de toamnă/Facebook

Ringo Starr anunță un turneu de toamnă

Taylor Swift

Taylor Swift a lansat vineri un nou album, care ar putea stabili noi recorduri


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel