COVID-19. Doctorul Adrian Marinescu: ”Ce a început în 2022 va continua”
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, Adrian Marinescu, a declarat sâmbătă, la Predeal, că se aşteaptă ca din toamnă să crească numărul de infectări cu SARS-CoV-2.

"E foarte probabil ca la toamnă să avem creşteri. Creşterea numărului de infecţii nu va schimba acest concept de convieţuire. Din punctul meu de vedere, ce a început în 2022 va continua, iar pandemia se va încheia cu această convieţuire, nu cred că vor mai fi schimbări importante. Şi când mă refer la impact la nivelul populaţiei, mă refer la spitalizări în număr mare, la presiune pe spitale, la ocuparea de paturi de terapie intensivă. Dacă vom fi suficient de echilibraţi, încât să luăm în calcul că vom mai avea infecţii şi că trebuie să le rezolvăm, cred că vom trece cu bine toamna", a spus Adrian Marinescu, la un training organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) din România.

El a mai spus că se aşteaptă şi apariţia unor vaccinuri noi, în funcţie de mutaţiile care urmează să apară la SARS-CoV-2, precizând că închiderea pandemiei de COVID-19 nu va însemna şi disparţia virusului care provoacă boala.

"Încheierea pandemiei nu are nicio legătură cu dispariţia completă a virusului SARS-CoV-2. În momentul în care la nivelul mapamondului nu va mai fi o arie întinsă geografică şi în momentul în care vom avea cazuri izolate (...), atunci vom vom vorbi de focare izolate şi pandemia va fi închisă", a menţionat Adrian Marinescu.

Citește și Pacientă cu COVID-19, moartă după ce a fost plimbată între spitale

Potrivit ultimelor informații, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.508 teste RT-PCR (2.277 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 2.231 la cerere) şi 10.436 teste rapide antigenice.

Conform Ministerului Sănătăţii, 78 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.În total, până sâmbătă, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.902.790 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Distinct de cazurile noi, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 50 de persoane au fost reconfirmate cu infecţie cu SARS-CoV-2. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.051.629 teste RT-PCR şi 9.892.354 teste rapide antigenice. 

Articole similare

Rugăciunea zilei de joi. Citește-o cu atenție!

Această rugăciune poate fi rostită în fiecare dimineață...


Top citite
Captura Facebook

Melodia "Cotton Eye Joe" ajută trupa Rednex să doboare recordul de pe YouTube

Foto: Pexels.com

După COVID, OMS defineşte boala răspândită "prin aer"

Captura Facebook

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, candidat pentru Parlamentul European

Ringo Starr anunță un turneu de toamnă/Facebook

Ringo Starr anunță un turneu de toamnă

Foto: Pixabay

Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii

Taylor Swift

Taylor Swift a lansat vineri un nou album, care ar putea stabili noi recorduri


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Fiul lui Cher depune contestație în bătălia pentru tutelă

Fiul lui Cher ripostează în bătălia cu mama sa pentru...

pixel