Credit Suisse, expunere uriașă la falimentul unei bănci mexicane
Autor: , Echipa RadioDCNews | Dată: 05 aug 2022, 19:53
Există riscul ca banca elvețiană să înregistreze pierderi enorme

Credit Suisse s-ar putea confrunta cu o pierdere de peste 100 de milioane de dolari în cazul în care banca mexicană Crédito Real, aflată în prezent în procedură de lichidare și a cărei datorie acumulată se ridică în prezent la peste 2,6 miliarde de dolari.

Potrivit unui document confidențial al băncii, a cărui copie a fost publicată de portalul de afaceri El CEO, a doua bancă din Elveția are o expunere de 106 milioane de dolari, ceea ce o situează pe locul al doilea în topul celor mai mari creditori "non-garantați", cu mult înaintea altor grupuri internaționale precum BNP (51 milioane de dolari) sau Santander (10 milioane de dolari).

Valoarea totală a datoriei negarantate este de 389 milioane USD. Într-o declarație scrisă trimisă către AWP, conducerea Credit Suisse asigură că nu are "niciun angajament de credit substanțial cu compania menționată" și că "orice afirmație contrară este nefondată".

Citește și Cum ne dăm seama că suntem în recesiune. Avertismenul specialiștilor

Potrivit presei mexicane, Crédito Real, a cărei procedură de lichidare a fost cerută în luna iulie și care a depus, în Statele Unite, o cerere de intrare în faliment, trebuie să plătească 151 de milioane de dolari unui număr de peste zece instituții de credit ale căror creanțe sunt garantate, spre deosebire de Credit Suisse. 

Primele semnde de îngrijorare în rândul creditorilor au apărut încă din februarie, când instituția listată la Bursa din Mexic a intrat în incapacitate de plată pentru rambursarea unui împrumut de 184 de milioane de dolari sub formă de obligațiuni elvețiene.

Acest ultim eșec face parte dintr-o serie de greșeli care l-au determinat pe șeful Credit Suisse, Thomas Gottstein, să părăsească compania. Luna aceasta, el urmează să încredere frâiele actualului șef al departamentului de gestionare a activelor, Ulrich Körner.

Körner va fi responsabil de conducerea restructurării celei de-a doua mari bănci din Elveția, care include o reducere de 1 miliard de dolari a bazei de costuri și se așteaptă să ducă la eliminarea a mii de locuri de muncă, potrivit unei surse citate de Bloomberg.

Articole similare

Top citite
arhiva personală

Temperatura la care ar trebui să pui aerul condiționat al mașinii pentru a evita creșterea cu 20% a consumului de combustibil

Foto Pexels

Noi previziuni pentru Gemeni, Taur, Berbec, Rac, Leu, Scorpion, Balanță, Săgetător. Despărțire, noi idei, furie, sprijin

Foto Pexels

Noi previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Balanță, Leu, Fecioară, Scorpion. Apar oameni din trecut, probleme la job

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Care sunt cele mai bune mezeluri. Bilic: Are cele mai puține calorii

Badea

Mircea Badea a plecat în vacanță. Ce destinație a ales

Carmen Brumă și Mircea Badea

Fază tare cu Carmen Brumă în vacanță. Iată unde este Mircea Badea după ce a apărut știrea că vedeta a plecat cu o persoană misterioasă


Cele mai noi articole

China lansează exerciții de „blocadă” în jurul Taiwanului

Republica Populară Chineză va continua exercițiile...