Cristiano Bergodi a semnat pe doi ani cu Rapid Bucureşti. Primele declaraţii ale noului antrenor al Rapidului
Autor: Florin Ravdan
Data publicării:
Cristiano Bergodi a semnat pe doi ani cu Rapid Bucureşti. El îl înlocuieşte pe Adrian Mutu pe banca giuleştenilor, după ce Briliantul a plecat la Neftci Baku.

"Rapid are începând de astăzi un nou antrenor principal, pe Cristiano Bergodi, cel care a condus Sepsi OSK în ultimele două sezoane. Italianul de 58 de ani a semnat un contract valabil pentru următoarele două stagiuni", se precizează în comunicatul clubului. 

După ce tehnicianul Adrian Mutu a părăsit echipa pentru a prelua formaţia Neftci Baku din Azerbaidjan, conducerea FC Rapid a avut două variante de antrenor, Cristiano Bergodi şi Marius Şumudică. Italianul a fost preferat de oficialii giuleşteni, acţionarul majoritar Dan Şucu explicându-şi decizia prin "stilul ofensiv" arătat de echipele antrenate de acesta, dar şi prin "atitudinea echilibrată şi discursul elegant şi competent" arătate de Bergodi.

În carieră, Cristiano Bergodi a mai antrenat formaţii ca CFR Cluj, Modena, Pescara, Brescia, Sassuolo, FCSB, Universitatea Craiova sau Sepsi OSK, cu aceasta din urmă reuşind să obţină trei trofee în ultimele două sezoane: două Cupe ale României şi o Supercupă a României.

De asemenea, el se află la al treilea mandat la Rapid, după cele din sezoanele 2007-2008 şi 2014-2015, în primul dintre ele reuşind să cucerească Supercupa României.

Cristiano Bergodi va debuta oficial pe banca Rapidului vineri 14 iulie, chiar împotriva fostei sale echipei, Sepsi OSK, în prima etapă a noului sezon din Superliga României, scrie Agerpres.


Primele declaraţii făcute de Bergodi la Rapid 

”Mă simt bine, sunt bucuros pentru că am revenit în Giulești. Mă bucur că m-a luat în considerare clubul și sper să fac lucruri bune. 

Sper că va fi un mandat bun, începem un campionat important. Am venit după un cantonament pe care l-au făcut cu un alt antrenor, dar campionatul abia începe. Sper că va fi bine, am venit cu entuziasm, dorință și motivație pentru a face un lucru bun în acest an. 

Vom vedea, acum sunt puține zile până începe campionatul și nu e ușor. Sunt motivat și am dorința de a face lucruri bune. Lotul mi se pare unul bun, echipa crește din an în an și e un club glorios care poate face o performanță bună. Este normal să mă uit la ei în următoarele zile. 

Nu mă sperie nimic și atunci sunt sigur că vom face lucruri bune. Nu am bagheta magică, dar întotdeauna unde am mers nu m-am speriat de nimic în situații grele. Sunt sigur că voi face o treabă bună”, a spus Cristiano Bergodi, potrivit Rapid TV. 

Articole similare

Arsenal, lider provizoriu în Premier League

Arsenal Londra a urcat pe primul loc, pentru moment, în...

Conor McGregor își va face mult așteptata revenire în UFC

A fost stabilită o dată pentru mult-așteptata revenire...


Top citite
Fotografie de la PhotoMIX Company/Pexels

Activitățile de lucru cu publicul suspendate între 1 și 6 mai, anunță MAI

Fotografie de la Pixabay

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Captura Instagram

Selly s-a împăcat cu Adrian Elicopter de luptă. Videoclipul cu cei doi are aproape 1 milion de vizualizări (VIDEO)

Captura Youtube

Tania Popa a vorbit despre colaborarea cu Selly la filmul Buzz House: Mi-a zis să-i arăt cum o să fac, să vadă dacă o sa fac bine/În capul meu a fost: 'Tuți...

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei/Facebook

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei

Jon Bon Jovi „nu a fost impresionat” de Livin' On a Prayer / Bon Jovi

Jon Bon Jovi „nu a fost impresionat” de Livin' On a Prayer


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Echilibrul dintre viața profesională și personală

Cu toate cerințele și responsabilitățile zilnice, poate...

pixel