Adele a recunoscut: Nu știu când voi cânta din nou
Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...
Dacă intenţionaţi să intraţi sau să ieşiti dintr-o ţară UE cu suma de 10.000 de euro/persoană sau mai mult, trebuie să declaraţi suma autorităţilor vamale. Nu există o limită de bani pe care o puteţi avea la purtător, dar dacă suma depăşeşte 10.000 de euro ea trebuie declarată la vamă.
Reamintim că legea italiană, prin Decretul de Lege nr. 195/20087, prevede la Articolul 3, punctul 1, că oricine intră sau iese din Italia cu o sumă egală sau mai mare de 10.000 de euro, este obligat să declare acest lucru la Agenţia Vamală (Agenzia delle Dogane).
Pentru a face acest lucru, este necesar să completaţi o declaraţie de transfer de bani în numerar, după modelul care-l puteţi descărca de aici. Declaraţia de numerar în sine înregistrează informaţii detaliate privind provenienţa economică şi utilizarea viitoare a numerarului.
Cei care nu prezintă declaraţia şi sunt descoperiţi în timp ce transportă suma de 10.000 de euro sau mai mult, riscă sancţiuni grave care cresc în funcţie de sumă. Se poate confisca fie 30%, fie 50% din bani şi amenda poate ajunge de la 10 la 50% din suma care depăşeşte valoarea de 9.999 euro. Amenda minimă în acest caz este de 300 de euro.
Conform noilor norme, autorităţile vamale sunt autorizate să ia măsuri şi în cazul unor sume mai mici de 10.000 euro dacă există indicii că numerarul este legat de activităţi infracţionale.
Conform ANAF, cei 10.000 de euro se pot traduce în diferite instrumente de plată sub formă de numerar, adică:
-instrumente negociabile la purtător, inclusiv instrumente monetare la purtător, precum cecuri de călătorie, instrumente negociabile (inclusiv cecuri, bilete la ordin şi mandate poştale), care sunt fie la purtător, andosate fără restricţii, întocmite pe numele unui beneficiar fictiv, fie într-o astfel de formă încât proprietatea asupra acestora este transferată în momentul transmiterii, precum şi instrumente incomplete (inclusiv cecuri, bilete la ordin şi mandate poştale) semnate, dar cu numele beneficiarului omis;
-valută (bancnote şi monede în circulaţie, ca mijloc de schimb), scrie Rador.
Începând cu 1 februarie 2022, reglementarea plăcuţelor de înmatriculare străine în Italia s-a schimbat: noi termene pentru reînmatriculare şi mai puţine avantaje fiscale.
Plăcuţele de înmatriculare străine în Italia un fenomen în creştere căruia legiuitorul a decis să îi pună o limită, operând mai multe modificări la Codul Rutier. În noiembrie anul trecut, a fost adoptată Legea nr. 238/21, care aduce o serie de modificări privind circulaţia în Italia a maşinilor cu numere de înmatriculare străine.
Începând cu 1 februarie 2022, orice persoană care locuieşte în Italia şi este proprietarul unui autoturism cu număr de înmatriculare străin poate circula în Italia timp de trei luni (anterior era de 60 de zile). La expirare, vehiculul trebuie să fie înmatriculat în Italia sau transportat în străinătate.
Reglementarea se schimbă în cazul unui rezident italian care utilizează un vehicul care nu-i aparţine şi care are un număr de înmatriculare străin. În acest caz, dacă până la 1 februarie limitările erau aproape inexistente, situaţia după noul decret-lege se schimbă radical.
Registrul vehiculelor străine (REVE): ce este şi cum funcţionează. Plăcuţele de înmatriculare străine în Italia: intră în vigoare REVE
Începând cu 21 martie, Codul Rutier introduce REVE, registrul vehiculelor străine.
Străinii care circulă în Italia şi aşteaptă cetăţenia au la dispoziţie trei luni pentru a-şi reînmatricula vehiculul. În timp ce, dacă nu este necesară cetăţenia, pot circula timp de un an.
Cei care nu se vor conforma noilor reglementări vor fi pasibili de amenzi mari, de la 250 de euro pentru cei care nu au documente până la 1.600 de euro în cazul în care circulă cu un vehicul care nu a fost înmatriculat în termenul stabilit de lege.
Cei care nu s-au înregistrat la Reve riscă o amendă de până la 3.558 de euro.
Pentru a înmatricula un vehicul la Reve puteţi merge la PRA sau la STA (acronim pentru Sportello Telematico dellâ Automobilista).
Cetăţenii italieni sau străini care au reşedinţa în Italia şi care deţin un autoturism înmatriculat pe numele unei persoane cu reşedinţa în străinătate şi îl utilizează pentru o perioadă mai mare de 30 de zile, chiar dacă nu este continuă, trebuie să dovedească, printr-un document cu dată certă, utilizarea şi durata acesteia. Obligaţia este suportată de utilizatorul vehiculului;
Vehiculele înmatriculate în străinătate care aparţin angajaţilor care desfăşoară o activitate la o societate cu sediul într-un stat străin care se învecinează cu Italia sau lucrătorilor independenţi care îşi au sediul într-un stat vecin. Înregistrarea trebuie efectuată în termen de 60 de zile de la achiziţionarea vehiculului, care este obligaţia proprietarului vehiculului.
- Personalul civil şi militar care serveşte în străinătate;
- Personalul forţelor armate sau al poliţiei care îşi desfăşoară activitatea în străinătate, în baze militare sau în organizaţii internaţionale;
- Conducătorii de vehicule înmatriculate în Republica San Marino;
- cei care au o relaţie de muncă subordonată sau continuă cu o societate rezidentă în San Marino.
Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...
Zayn Malik a adus un omagiu...
Un student la o universitate...
Papa Francisc, care a evitat în...
Zayn Malik a adus un omagiu...
Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...