Cum arăta Crăciunul, în copilăria lui Fuego: „Începeam toate pregătirile cu vreo câteva săptămâni înainte”
Autor: Andreea Cercel
Data publicării:
Paul Surugiu a rememorat câteva momente speciale petrecute în copilărie, de Crăciun. 

Paul Surugiu a devenit un adevărat simbol al Crăciunului de câțiva ani de zile, având în ziua de astăzi un repertoriu cu zeci de colinde ascultat zilnic de fani, în această perioadă din an. În acest sens, toată lumea este curioasă să afle cum arată Crăciunul pentru Fuego. Dacă de câțiva ani, artistul mărturisește că își petrece sărbătorile doar pe scenă, acesta a povestit câteva momente de suflet, pe care le-a trăi în copilărie, alături de familia sa. 

„Erau o feerie! Eu sunt de părere că nu există neapărat ”cele mai frumoase momente”, există clipe unice pe care le păstrăm și care ne-au influențat viața și parcursul. Începeam toate pregătirile cu vreo câteva săptămâni înainte. Se planifica în casă tăierea porcului, care era un adevărat eveniment. Mie-mi plăcea să gust șoricul și să asist la prepararea bunătăților, de la cârnați la caltaboși sau tobă. Mai apoi apărea mirosul de cozonaci, curățenia generală, împodobitul bradului, în seara de ajun.

Separat de asta, făceam planuri cu ai mei colegi de mers la colindat. Ne puneam la punct un repertoriul variat și ne luam la noi un casetofon cu Ștefan Hrușcă, care era cumva fundal sonor pentru ce aveam noi pregătit. Nu-mi imaginam pe vremea aia că voi deveni și eu, peste ani, mai mult sau mai puțin, prin cântecele mele, un brand al Crăciunului românesc. Iarna ne făcea să fim mult mai sprinteni și ne solicita mult. Nu știam de alte jocuri decât de cele din zăpadă. Dădeam și cu lopata să dezăpezim strada, ne bucuram de gustul portocalelor, care nu erau prea dese și desigur, de gutui și ceaiul cald, cu scorțișoară, pe care mama mi-l făcea când mai intram în casă, într-o pauză de bulgăreală.”, a declarat Paul Surugiu, în exlcusivitate pentru Spectacola

„Sigur că mi-e dor să fac Crăciunul alături de cei dragi”

Artistul este nostalgic după Crăciunul de altădată și, spune el, a avut prilejul de a rememora momentele din copilărie în pandemie, când a stat alături de cei dragi. 

„Sigur că mi-e dor să fac Crăciunul alături de cei dragi. Am avut această ocazie, după mulți ani, în pandemie, când am stat acasă de Crăciun și mi-am reamintit ce formidabil este să te reîntâlnești cu cei pe care-i iubești, în jurul mesei, depănând amintiri. Crăciunul nu e doar o sărbătoare, biblică sau comercială. Crăciunul este, din punctul meu de vedere, tămăduire și nostalgie. Este cel mai bun moment în care te poți elibera și poți să te simți, pentru câteva zile, mai bun. Și mai e și frumoasa noțiune de a dărui, pe care-am uitat-o și pe care nu strică să o punem în aplicare mai des acum. Și nu mă refer neapărat la daruri spectaculoase, materiale, ci la unele de suflet.”, a mai spus artistul.

Fuego suferă după tatăl său

Sărbătorile ar fi și mai complete dacă tatăl său ar fi încă în viață, mărturisește artistul, care suferă în continuare de această pierdere tragică.

„Sunt și puțin nostalgic, pentru că îmi este dor de tatăl meu și de vremile în care eram o familie mare și unită, dar chiar și așa încerc mereu să văd partea plină a paharului și asta îi sfătuiesc pe toți să facă de sărbători. Crăciunul nu are o regulă scrisă, dar e important să-l lăsăm să ne farmece. Să facem puțin prea proști și să ne mai deconectăm de la rațiuni, de la analize alambicate și să lăsăm duși de val. Să împodobim brazi, să luăm luminițe, să bem vin fiert cu scorțișoară, să ne facem bunătăți, să vedem filme de Crăciun, să ascultăm colinde și să încercăm ca toată atmosfera asta să ne mai salveze puțin din sufletul atins și încărcat de povara pandemiei cumplite prin care încă trecem și care se pare că nu va avea un sfârșit prea curând. Așadar, eu vă rog să profitați de acest Crăciun, cum știți voi mai bine, fără opreliști! Să nu vă mai lăsați mânați de nici o obligație și să transformați totul într-o continuă relaxare!”, a mai spus artistul.

Articole similare

Top citite
Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

Sursa: Facebook / Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă distincţie la gala premiilor Ivor Novello

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent a confirmat că va lansa un documentar în care va...

pixel