Cum să ne vindecăm traumele din copilărie? Psihoterapeut Pera Novacovici: Foarte mulți au o dificultate și un blocaj atunci când vine vorba de traume
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Psihoterapeutul Pera Novacovici a vorbit despre vindecarea traumelor din copilărie, într-un videoclip pe canalul său de YouTube.

Foarte multă lume are o dificultate și un blocaj, atunci când vine vorba de traume. Există abuzuri, neglijențe, există momentele noastre în copilărie, când eram victime și efectiv nu puteam să schimbăm nimic, eram victime ale circumstanțelor, ale familiei, violențelor, necazurilor. Apoi ajungem adulți și cumva se naște ideea aceasta că iertarea și iubirea sunt momentul în care știm că ne-am vindecat. Deci, dacă am putea cumva să găsim iubire, pentru noi, pentru familie, pentru trecutul nostru, dacă am putea să găsim înțelegere, am putea cumva să facem pace cu trecutul. Pentru foarte mulți oameni este aproape imposibil să își imagineze că pot să uite, să ierte și să iubească trecutul lor și persoanele din trecutul lor care le-au cauzat aceste traume. Și atunci rămâne acest blocaj., a explicat psihoterapeutul.

Pera Novacovici spune că de la traumă la vindecare este o etapă peste care se sare și anume redobândirea puterii personale

În momentul în care ești victimă, trebuie să dobândești puterea. Ar fi greșit să îți ierți abuzatorul. Cauți să ți se facă dreptate, să existe un sentiment al dreptății universale umane. În momentul în care reușești să fii bine cu adevărat, când ți-ai recuperat puterea personală, o ai pentru prima oară în viață. În mod normal, dacă puterea ta nu este infuzată cu putere și iertare, ce vei face cu puterea? Nu vei avea răbdare, nu vei avea timp, nu vei avea chef să asculți altă persoană și problemele ei și îți vei impune puterea, iar astfel devii și tu abuzator la rândul tău și se repetă ciclul abuzului.

Psihoterapeutul Pera Novacovici spune că spiritualitatea este o necesitate:

Nu putem fără iubire și iertare și fără alte calități spirituale. Nu putem fără ele, pentru că astfel se perpetuează abuzul. Trebuie să fim într-o poziție de putere personală, să avem alegerea, să avem discernământul și să alegem cum vrem să fim noi ca oameni și cum vrem să fie generațiile care urmează după noi.

Articole similare

Stevie Wonder a primit cetăţenia ghaneză

Cantărețul american Stevie Wonder, una dintre legendele...


Top citite
Sursa: captură Youtube HappyFishTV

Poate redeveni România relevantă la Eurovision? Mihai Trăistariu: "Delia, Andra sau Loredana ar face furori"

Sursa: captură Instagram, @delia

Vezi ce mănâncă Delia la cafea! Desertul pare delicios /foto în articol

Sursa: Freepik

Horoscop 15 mai 2024. Ce zodie ar trebui să comunice mai mult și ce zodie va fi introvertită /video

Sursa: captură Youtube Lenny Kravitz

Lenny Kravitz, care va împlini în curând 60 de ani, lansează cel de-al 12-lea album. Invitatul special de la UNTOLD

Sursa: captură Youtube Peacock Kids

Shrek, musicalul, vine la București! O poveste magică pentru întreaga familie

Sursa: captură Youtube Mike Oldfield

O legendă a muzicii își sărbătorește ziua de naștere! La mulți ani, Mike Oldfield!


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel