Cutremul la cea mai importantă publicație muzicală din SUA. Cofondatorul Rolling Stone a exclus din consiliul de administrație
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Cofondatorul revistei Rolling Stone, Jann Wenner, a fost exclus din consiliul de administraţie al Rock & Roll Hall of Fame, panteonul american al muzicii rock şi pop, după comentarii considerate sexiste şi rasiste, a informat sâmbătă revista Variety, citată de AFP.

"Jann Wenner a fost exclus din consiliul de administraţie al Fundaţiei Rock & Roll Hall of Fame", a anunţat fundaţia într-un comunicat laconic, conform revistei Variety.

Înlăturarea lui Wenner, 77 ani, survine după publicarea unui interviu acordat New York Times, care a atras numeroase critici. Întrebat de cotidian care este motivul pentru are nicio femeie muzician şi niciun muzician de culoare nu apare în viitoarea sa carte "The Masters" - ce va fi publicată la 26 septembrie şi adună interviuri cu şapte muzicieni: Bob Dylan, Mick Jagger, John Lennon, Bono, Jerry Garcia, Bruce Springsteen şi Pete Townshend - Wenner a răspuns, în ceea ce le priveşte pe femei, că "niciuna dintre ele nu se exprimă într-o manieră suficient de structurată din punct de vedere intelectual".

"Nu înseamnă că nu sunt genii creative. Nu înseamnă nici că nu sunt elocvente, însă, încearcă să ţii o conversaţie aprofundată cu Grace Slick sau cu Janis Joplin (...). Ştii, Joni (Mitchell) nu a fost o filozoafă rock 'n' roll. După părerea mea, ea nu a îndeplinit acest criteriu. Nici prin munca ei, nici prin celelalte interviuri pe care le-a acordat. Oamenii pe care i-am intervievat au fost filozofi ai rock-ului", a adăugat el.

În ceea ce-i priveşte pe artiştii de culoare, "îl consideri pe Stevie Wonder un geniu, nu-i aşa? Presupun că problema este că am folosit un termen atât de puternic ca 'maestru' (Masters, titlul cărţii, n.r.). Poate Marvin Gaye sau Curtis Mayfield? Vreau să spun că nu se exprimau la acel nivel".

"Uite ce a scris Pete Townshend, Jagger sau oricare dintre ei", continuă el. "Ei scriau lucruri profunde despre o anumită generaţie, un anumit spirit şi o anumită atitudine faţă de rock 'n' roll".

În cadrul interviului acordat pentru New York Times, Jann Wenner a spus că este conştient de faptul că aceste comentarii ale sale vor fi puternic criticate. "Ca o chestiune de relaţii publice, poate că ar fi trebuit să includ un artist de culoare şi o femeie, dar nu la nivelul acestui standard istoric, ci doar pentru a evita criticile".

"Am avut ocazia să o fac. Poate sunt de modă veche şi nu-mi pasă. Privind retrospectiv, mi-aş fi dorit să-l fi putut intervieva pe Marvin Gaye. S-ar putea să fi fost omul potrivit. Sau poate că Otis Redding, dacă ar fi trăit, ar fi fost omul potrivit", a mai spus el.

Jann Wenner a cofondat revista Rolling Stone în 1967 şi a părăsit-o în 2019. De asemenea, a pus bazele Fundaţiei Rock & Roll Hall of Fame, al cărui preşedinte a fost până în 2020.

Articole similare

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

Decizie strategică: Dormitul separat pentru un somn mai bun

Sforăitul, variațiile de temperatură, furtul de pături...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel