David Elleffson: Era "ilegal" pentru fanii metal să recunoască că le place Nirvana în anii '90
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
David Ellefson, fostul basist al trupei MEGADETH, a vorbit recent despre controversa legată de ascensiunea grunge-ului în anii '90 și impactul pe care acesta l-a avut asupra trupelor de hard rock și metal. 

Într-un interviu acordat podcastului X5, Ellefson a abordat subiectul în detaliu, explicând cum a perceput el schimbările din industrie la acea vreme, scrie blabbermouth.

Ellefson a povestit cum, la începutul anilor '90, după lansarea albumului "Rust In Peace", trupa MEGADETH lucra la "Countdown To Extinction". În timpul acestei perioade, a auzit pentru prima dată piesa "Breed" de la NIRVANA la radio și a fost impresionat. "Mi-a plăcut NIRVANA. Am crezut că sunt cool. Mi-a plăcut sunetul lor. Era practic ilegal pentru un tip de metal să spună că îi place NIRVANA", a spus el.

Fostul basist MEGADETH a explicat că schimbarea către grunge a fost rapidă, în special datorită MTV și altor medii de difuzare. Cu toate acestea, MEGADETH a reușit să se adapteze și să supraviețuiască, în timp ce alte trupe de thrash metal au avut dificultăți.

Ellefson a reflectat asupra modului în care scena "nu metal" a afectat activitatea MEGADETH, mai ales în ceea ce privește oportunitățile de turneu. El a menționat experiența trupei la Ozzfest '98, unde au cântat între LIMP BIZKIT și TOOL. "Era o schimbare culturală ciudată care se întâmpla în acea perioadă", a spus el.

Ellefson a discutat și despre relația sa cu alte trupe de grunge, menționând că ALICE IN CHAINS a fost acceptată de toți, inclusiv de fanii metalului. De asemenea, a apreciat albumele de debut ale trupelor PEARL JAM și MOTHER LOVE BONE.

Într-un alt interviu, Ellefson a menționat că MEGADETH a trebuit să facă tranziții pentru a rămâne relevantă în era grunge-ului, cum ar fi albumul "Cryptic Writings", care a fost proiectat pentru a reinventa trupa la radio. Aceasta le-a permis să rămână o trupă de arenă, în timp ce alte trupe au fost nevoite să se întoarcă la cluburi și teatre.

Dave Mustaine, liderul MEGADETH, a reflectat asupra albumului "Countdown To Extinction", lansat la scurt timp după o serie de lansări importante de alt-rock, cum ar fi NIRVANA și PEARL JAM. Mustaine a spus că succesul albumului "Countdown" a arătat că muzica trupei era mai puternică decât orice trend și că trupa nu s-a "vândut" pentru a se adapta.

David Ellefson a fost concediat din MEGADETH în mai 2021, dar rămâne o figură influentă în discuțiile despre evoluția metalului și impactul grunge-ului asupra industriei muzicale. Cu toate că anii '90 au fost o perioadă dificilă pentru multe trupe de hard rock și metal, MEGADETH a reușit să se adapteze și să prospere în ciuda schimbărilor.

Articole similare

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

Lionel Richie anunță turneul 2025 Say Hello To The Hits

Lionel Richie revine în Marea Britanie în 2025, ca parte...


Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Sursa Foto Instagram Iulia Albu

Război tăcut între Iulia Albu și Mihaela Borcea! Ce a dus la ruptura definitivă dintre ele

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine/ Facebook

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel