De ce Belarus nu a atacat Ucraina. Marea Britanie: ”Lukașenko se teme de represaliile Ucrainei”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
De ce Belarus nu a atacat Ucraina. Informații din Marea Britanie - „Lukașenko se teme de represaliile forțelor armate ale Ucrainei”.

Dictatorul Alexandr Lukașenko nu a dat aprobarea participării directe a armatei belaruse în sprijinul unei invazii ruse pe scară largă, temându-se probabil de represaliile ucrainene și de sancțiunile occidentale sporite.

Ministerul Apărării al Regatului Unit raportează despre concluziile serviciului britanic de informații.

Conducătorul țării aliate Moscovei se teme de „posibila nemulțumire a forțelor armate din Belarus” în cazul unui ordin de atacare a Ucrainei, cred analiștii de la Londra.

Serviciile secrete britanice au reamintit că la începutul lunii mai, Belarus a anunțat desfășurarea de forțe de operațiuni speciale de-a lungul graniței cu Ucraina, precum și unități de apărare aeriană, trupe de artilerie și rachete la terenurile de antrenament din vestul țării.

„Prezența forțelor belaruse în apropierea graniței va fixa, cel mai probabil, trupele ucrainene în așa fel încât acestea să nu poată fi dislocate în sprijinul operațiunilor din Donbass”, au remarcat ei, confirmând concluziile Statului Major al armatei Ucrainei.

Marea Britanie a reamintit, de asemenea, că, chiar și în ciuda faptului că armata Belarusului nu a luat încă parte direct la război, teritoriul acestei țări a fost folosit ca o trambulină pentru ofensiva rusă inițială asupra Kievului și Cernihivului, iar de acolo Rusia a făcut incursiuni militare și a lansat lovituri cu rachete în toată Ucraina.

Motivul pentru care Belarus a dus trupele la granița cu Ucraina. Cel mai probabil, Lukașenko acționează la ordinele Kremlinului și vrea să abată atenția Forțelor Armate ale Ucrainei din alte direcții ale invaziei ruse.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Facebook

Melodia "Cotton Eye Joe" ajută trupa Rednex să doboare recordul de pe YouTube

Foto: Pexels.com

După COVID, OMS defineşte boala răspândită "prin aer"

Captura Facebook

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, candidat pentru Parlamentul European

Foto: Pixabay

Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii

Taylor Swift

Taylor Swift a lansat vineri un nou album, care ar putea stabili noi recorduri

Regretata Amy Winehouse

Familia lui Amy Winehouse a organizat nouă intervenții pentru a o salva


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel