Deportat doar pentru că era român. Povestea lui Cătălin, Backpack Your Life, din Belize
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Cătălin Stănciulescu sau Backpack Your Life cum este cunoscut el pe rețelele sociale este un vlogger de călătorie care a umblat plantea în lung și în larg. A vizitat inclusiv China sau zone greu accesibile din America de sud, toate acestea fiind prezentate pentru peste 600000 de internauți într-un mod regulat. 

Un episod foarte revoltător s-a petrecut în momentul în care a încercat să intre în Belize dar a fost refuzat la intrare pe motivul că este român și că ar încerca să intre în țara sud-americană pentru a trece ilegal granița către Statele Unite.

Acesta a vorbit inclusiv cu ambasadoarea României în Mexic care a încercat să îl rezolve însă autoritățile din Belize l-au refuzat. Ambasadoarea i-a explicat că el este un factor de risc pentru țara cu o populație similară cu cea a Sectorului 3 din București deoarece este vlogger.

Mai mult decât atât, autoritățile din Belize l-au forțat să se întoarcă în Honduras de unde plecase, iar în timpul în care aștepta avionul trebuia a trebuit să fie ”păzit” de un delegat al oficialităților.

”Paznicul” i-a spus: ”Șeful meu spune că nu sunteți de încredere și nu vă lasă să intrați în țară’. Mi-a zis un tip că a fost un grup de 14 români care au vrut să intre ilegal și nu ne mai vor acolo”. Au directivă de mai sus să nu mai lase pe nimeni”

Odată întors în Honduras el și-a verificat pașaportul și a descoperit că autoritățile din Belize au comis o ilegalitate, antedatând o ștampilă cu ziua în care a sosit și făcând să pară că el nu a fost refuzat la aeroport ci s-a hotărât de bună-voie să plece. 

Acesta spune că a fost tratat ca un infractor, autoritățile crezând că vrea să ajungă ilegal, fără viză în Statele Unite ale Americii sau în Mexic. Indignat de întreaga situație si-a povestit problema pe internet.

@catalinbackpackyourlife

M-au deportat din Belize că sunt român! STORY TIME

♬ original sound - Catalin Stanciulescu

Articole similare

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

Decizie strategică: Dormitul separat pentru un somn mai bun

Sforăitul, variațiile de temperatură, furtul de pături...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel