Descoperire inedită la Castelul Corvinilor din Hunedoara: "Cel mai probabil face parte dintr-o construcţie de amploare din secolul al XV-lea"
Autor: Ema Apostu | Dată: 14 Martie 2023, 10:14
Castelul Corvinilor din Hunedoara trece printr-un amplu proces de restaurare, finanţat din fonduri europene. Pe parcursul lucrărilor, au fost făcute noi descoperiri ce pot fi văzute acum de turişti.

Turnul Alb rămâne una dintre atracţiile pentru vizitatori, mai ales că în curând va fi posibil accesul la ultimul nivel al acestuia. Noi descoperiri interesante au fost făcute pe parcursul lucrărilor de restaurare ce se derulează la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

De exemplu, acum se poate vedea o frescă aflată între Turnul Alb şi turnul vechi de poartă. În aripa Zoiomy a castelului a fost descoperită o nouă încăpere, la subsol. Despre această încăpere nu se ştia nimic până acum, spune Sorin Tincu, directorul muzeului Castelul Corvinilor din Hunedoara.

"A apărut un subsol, cel mai probabil parte dintr-o construcţie de mare amploare din secolul al XV-lea"

"A apărut un subsol, cel mai probabil parte dintr-o construcţie de mare amploare din secolul al XV-lea, subsol care cel mai probabil se leagă cu ceea ce se găseşte actualmente sub pardoselile Sălii Cavalerilor. Înspre Turnul Neboisa, în capătul galeriei suspendate, în momentul de faţă, a devenit vizibil ceea ce în trecut puteam observa în special din reprezentările de epocă - este vorba de o poartă de mari dimensiuni şi o întreagă construcţie a ceea ce pare a fi un turn de poartă", a spus Sorin Tincu, potrivit Rador.

"Turiștii vor descoperi noi elemente interesante privind legenda vie a Transilvaniei"

În circuitul de vizitare a castelului este integrată acum şi camera administratorului, o încăpere veche din secolul al XVIII-lea. De asemenea, la etajul Palatului Administrativ va putea fi văzută expoziţia etnografică. Un alt element interesant a fost descoperit spre Turnul Neboisa.

"Toate aceste detalii, care vor ieşi la iveală în cursul lucrărilor de restaurare, sperăm să le putem reintegra în circuitul expoziţional şi vizitatorii castelului, la fel ca şi noi, de altfel, o să descopere noi şi noi elemente interesante privind legenda vie a Transilvaniei", mai spune Sorin Tincu.

Lucrările de restaurare ale Castelului Corvinilor din Hunedoara continuă, însă monumentul poate fi vizitat de turişti, deoarece operaţiunile se desfăşoară pe secţiuni. Valoarea lucrărilor se ridică la 5 milioane de euro, fonduri europene atrase de Primăria Municipiului Hunedoara.

Articole similare

Top citite
Foto: Pexels.com

Ieşiţi din ţară cu copiii în perioada următoare? Atenţie la documentele de călătorie ale acestora!

Încă două ţări restricţionează accesul la TikTok

Foto: Freepik

1.000 de euro din partea statului. Cine sunt tinerii care pot primi suma

Este efectul restricțiilor impuse de SUA

Huawei înlocuiește mii de piese din SUA cu versiuni chinezești

Adapost caini. Foto: Pexels.com

Sfaturi pentru cei care adoptă un câine de la adăpost

Plouă cu bărbați... Miley Cyrus ȘOCHEAZĂ din nou

Plouă cu bărbați... Miley Cyrus ȘOCHEAZĂ din nou


Cele mai noi articole

Plouă cu bărbați... Miley Cyrus ȘOCHEAZĂ din nou

"River" este cel de-al doilea single extras de pe cel...

Încă două ţări restricţionează accesul la TikTok

Val de restricţii asupra aplicaţiei TikTok.