Despre Trapanele. Alex Velea: Etica și moralitatea ne împiedicau să facem asta, dar banii urlau la noi ”luați-ne”, foamea e nasoală
Autor: Mihai Preda
Data actualizării:
Data publicării:
Alex Velea a discutat la podcastul Ilincăi Vandici despre fenomenul trapanelelor.

Alex Velea: ”Am luat parte la un concurs muzical. Toată echipa mea era formată din oameni născuți la periferie, iar generația mea a crescut ori cu rap ori cu manele. La Familia sau BUG Mafia sau Guță și Vijelie. Și la concursul acesta am verificat sistemul audio cu niște piese albaneze, să nu părem din prima ursari. 

Și la concurs ne-au pus să facem o manea. Noi aveam o piesă trap numită dau moda. Dar era cântată în total altă manieră, doar trap. În jumătate de oră am făcut instrumentalul și am tras vocile și când a venit Macanache ne-a zis: ”Eu sunt sigur că ați făcut ceva tare.” Apoi am sunat-o pe Antonia pe Facetime și am cântat piesa. Videoclipul s-a viralizat instant. N-aveam la piese pop sau reggaeton numărul acesta de vizualizări. Era varianta să o fac cu Salam dar o parte din prietenii mei erau foarte îndârjiți pe faptul că ar trebui să o facem doar noi. Cea mai bună variantă a fost s-o facă Jador pentru că apăruse în showbiz bine, cânta mișto și arăta mișto. L-am chemat atunci și pe Lino, restul e istorie. Muzica și versurile le-am scris eu și instrumentalul l-au făcut băieții din echipa mea.

Acea piesă a legalizat manelele, doar că nu era o manea, folosea sound-ul de trap, 808-uri. Atunci am ajuns la termenul de ”trapanele” pe care l-am și înregistrat la OSIM.

Apoi am luat o pauză de aproximativ jumătate de an în care au tot apărut piese în stilul acesta. Etica și moralitatea ne împiedicau să facem asta dar banii urlau la noi ”luați-ne”, aveam nevoie, venise și perioada pandemică. Foamea e nasoală și noi făceam ”trapanele” cel mai bine. 

În paralel am lansat și genurile care m-au consacrat R&B și Pop doar că nu aveau același impact. Erau investiții pe care le pierdeam.

Oamenii care m-au criticat m-au crucificat pe altarul muzicii dar au ajuns să facă lucruri similare. Dacă vrei să te cultivi te duci la bibliotecă”, a încheiat artistul. 

Youtube video image

Articole similare

Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel