Despre Trapanele. Alex Velea: Etica și moralitatea ne împiedicau să facem asta, dar banii urlau la noi ”luați-ne”, foamea e nasoală
Autor: Mihai Preda
Data actualizării:
Data publicării:
Alex Velea a discutat la podcastul Ilincăi Vandici despre fenomenul trapanelelor.

Alex Velea: ”Am luat parte la un concurs muzical. Toată echipa mea era formată din oameni născuți la periferie, iar generația mea a crescut ori cu rap ori cu manele. La Familia sau BUG Mafia sau Guță și Vijelie. Și la concursul acesta am verificat sistemul audio cu niște piese albaneze, să nu părem din prima ursari. 

Și la concurs ne-au pus să facem o manea. Noi aveam o piesă trap numită dau moda. Dar era cântată în total altă manieră, doar trap. În jumătate de oră am făcut instrumentalul și am tras vocile și când a venit Macanache ne-a zis: ”Eu sunt sigur că ați făcut ceva tare.” Apoi am sunat-o pe Antonia pe Facetime și am cântat piesa. Videoclipul s-a viralizat instant. N-aveam la piese pop sau reggaeton numărul acesta de vizualizări. Era varianta să o fac cu Salam dar o parte din prietenii mei erau foarte îndârjiți pe faptul că ar trebui să o facem doar noi. Cea mai bună variantă a fost s-o facă Jador pentru că apăruse în showbiz bine, cânta mișto și arăta mișto. L-am chemat atunci și pe Lino, restul e istorie. Muzica și versurile le-am scris eu și instrumentalul l-au făcut băieții din echipa mea.

Acea piesă a legalizat manelele, doar că nu era o manea, folosea sound-ul de trap, 808-uri. Atunci am ajuns la termenul de ”trapanele” pe care l-am și înregistrat la OSIM.

Apoi am luat o pauză de aproximativ jumătate de an în care au tot apărut piese în stilul acesta. Etica și moralitatea ne împiedicau să facem asta dar banii urlau la noi ”luați-ne”, aveam nevoie, venise și perioada pandemică. Foamea e nasoală și noi făceam ”trapanele” cel mai bine. 

În paralel am lansat și genurile care m-au consacrat R&B și Pop doar că nu aveau același impact. Erau investiții pe care le pierdeam.

Oamenii care m-au criticat m-au crucificat pe altarul muzicii dar au ajuns să facă lucruri similare. Dacă vrei să te cultivi te duci la bibliotecă”, a încheiat artistul. 

Articole similare

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Află în articol care sunt concertele din acest weekend...

Cum poți să schiezi la peste 30 de grade în Madrid

Află în articol cum poți să schiezi în Madrid la peste...


Top citite
FOTO: Agerpres

Filmul atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră

Selena Gomez este oficial miliardară

Selena Gomez este oficial miliardară

Captura Instagram

Michele Morrone a scris un story în limba română: Fac un apel la televiziuni

Sursa - Pexels

Clătite proteice fără făină – micul dejun perfect pentru un boost de energie

Nicușor Dan

Capitala sărbătorește 565 de ani. Nicușor Dan: Va avea loc cel mai mare eveniment de video mapping din lume

FOTO: Pexels

Mierea românească de salcâm, vedeta Festivalului European BIO și al Tradițiilor Locale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...

pixel