Dispută între miliardari. De ce s-a supărat Elon Musk pe Bill Gates
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
O parte din viitoarea biografie a lui Elon Musk a dezvăluit ce părere avea fiecare despre celălalt, după un schimb de cuvinte negative legate de poziția lui Bill Gates față de compania lui Musk, Tesla.

Walter Isaacson, un autor care a dedicat trei ani pentru a investiga viața CEO-ului Tesla, a dezvăluit că la începutul anului 2022, Bill Gates a discutat cu Elon Musk despre filantropie, după ce i-a propus acestuia să facă donații pentru cauze precum refugiații, educația în America, cercetarea pentru găsirea unui tratament pentru SIDA, eradicarea țânțarilor și dezvoltarea de semințe rezistente la schimbările climatice.

Isaacson a detaliat întâlnirea dintre Gates și Musk în viitoarea sa biografie intitulată "Elon Musk", programată să fie lansată pe 12 septembrie. Un extras din această biografie a fost publicat de CNBC într-un articol de duminică, conform informațiilor Business Insider.

După discuția inițială, când Gates l-a contactat din nou pe Musk în aprilie prin SMS, Musk a ripostat: „Îmi pare rău. Nu pot lua în serios filantropia dumneavoastră privind clima, când ați vândut acțiuni în lipsă împotriva Tesla, compania care face cel mai mult pentru a rezolva schimbările climatice”.

A vinde în lipsă o acțiune înseamnă că un investitor pariază pe scăderea valorii acesteia.

Vorbind despre acest incident cu Isaacson, Gates i-a spus scriitorului că i-a cerut scuze chiar și lui Musk.

„Odată ce a auzit că am vândut acțiunile în lipsă, a fost foarte rău cu mine, dar este foarte rău cu atât de mulți oameni, așa că nu poți să o iei prea personal”, i-a spus Gates lui Isaacson.

Gates i-a mai spus lui Isaacson că decizia sa a fost o mișcare de afaceri, deoarece a anticipat că oferta de vehicule electrice va depăși în curând cererea, ceea ce va duce la o scădere a prețului.

Textul integral al schimbului de mesaje dintre Musk și Gates - pe care Isaacson l-a relatat în biografie - a fost difuzat pentru prima dată online în aprilie 2022. Musk a confirmat autenticitatea acestuia pe Twitter.

Explicând cum a auzit de acest scurtmetraj, Musk a scris pe Twitter: „Am auzit de la mai multe persoane de la TED că Gates încă mai avea o jumătate de miliard de dolari în minus față de Tesla, motiv pentru care l-am întrebat, așa că nu este chiar top secret”.

În aceeași lună, Musk l-a ironizat, într-o postare pe Twitter (X), pe Gates în legătură cu greutatea sa, înainte de a declara în cele din urmă că „trece peste” această problemă.

Pentru a pune în context miza discuției lor despre filantropie, Gates și Musk au fost doi dintre cei mai mari donatori caritabili din 2022, în funcție de mărimea donațiilor lor, potrivit Chronicle of Philanthropy.

Numai în 2022, Gates a contribuit cu cinci miliarde de dolari la Fundația Bill și Melinda Gates, aceasta fiind cea mai mare donație individuală din acel an. Între timp, Musk a donat 1,9 miliarde de dolari în acțiuni Tesla în 2022, ceea ce l-a făcut al doilea cel mai mare donator din acel an, după Gates și înaintea lui Michael Bloomberg, a relatat Chronicle.

Gates și Musk nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii din partea Insider.

Articole similare

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

Decizie strategică: Dormitul separat pentru un somn mai bun

Sforăitul, variațiile de temperatură, furtul de pături...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel