Două bănci asiatice de investiții corectează predicțiile pentru PIB-ul Chinei. Ar putea fi mult mai mic
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Prognozele pentru PIB-ul și economia Chinei ar putea fi mult mai sumbre decât se anticipase inițial, două bănci din țară corectându-și previziunile. 

Economia Chinei nu are încă vești bune. Două bănci de investiții și-au redus previziunile privind PIB-ul Chinei săptămâna aceasta pentru a treia oară în acest an, pe baza numărului de focare persistente de Covid-19. Ambele estimări sunt sub 4%, cu mult sub ținta oficială de aproximativ 5,5% de creștere pentru 2022.

UBS și-a redus prognoza la 3%, în scădere față de 4,2% anterior și cea mai scăzută dintre estimările urmărite de CNBC. JPMorgan și-a redus previziunile la o creștere de 3,7%, în scădere de la 4,3%.

”Reducerea restricțiilor Covid-19 nu va fi la fel de rapidă ca în 2020, având în vedere natura variantei Omicron. Restricțiile persistente și lipsa de claritate cu privire la o strategie de ieșire din actuala politică Covid-19 vor diminua probabil încrederea companiilor și a consumatorilor și vor împiedica eliberarea cererii reținute”, a scris economistul UBS Tao Wang și echipa sa într-un raport publicat marți.

China, singura economie care a înregistrat o creștere în 2020

China a fost singura economie majoră care a crescut în 2020, cu un PIB revizuit de 2,2%, deoarece țara a reușit să reia rapid producția, în timp ce o mare parte din lume a rămas blocată. Cu toate acestea, focarul de Covid-19 din acest an provine din varianta Omicron mai transmisibilă. Multe țări au trecut la o strategie de „a trăi cu Covid-19”. Beijingul a menținut o „politică dinamică zero-Covid” mult mai strictă, invocând riscul de a copleși sistemul public de sănătate și un nivel mai scăzut al ratelor de vaccinare în rândul vârstnicilor țării.

”Incertitudinile legate de previziunile economice sunt mari”, au scris luni un raport economistul șef al JPMorgan, Haibin Zhu, împreună cu echipa sa.

„Implementarea politicii zero-COVID rămâne cea mai mare incertitudine, inclusiv riscul întreruperii prelungite a activității economice și riscul recurenței valului de Omicron”, au expus analiștii, adăugând că guvernul ar putea introduce mai multe stimulente politice în următoarele câteva luni.

Economiștii sunt, de asemenea, îngrijorați de calitatea creșterii economice a Chinei, având în vedere stimulentele și cheltuielile sporite pentru testarea Covid-19.

Articole similare

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...

Previziunile BNR despre creșterea economică

Vezi în articol care sunt previziunile BNR despre...


Top citite
FOTO: captura video Instagram @Celine Dion

Documentarul despre Celine Dion va fi lansat în iunie

Foto: Freepik

Elicopterul trimis de NASA pe planeta Marte a transmis ultimul său mesaj spre Terra

Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

David Beckham o sărbătorește pe "frumoasa soție" Victoria Beckham la împlinirea a 50 de ani/Facebook

David Beckham o sărbătorește pe "frumoasa soție" Victoria Beckham la împlinirea a 50 de ani

Captura Facebook

Bunica Arianei Grande, în vârstă de 98 de ani, intră în istorie devenind cea mai în vârstă artistă inclusă în Billboard Hot 100

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

De ce a fugit prinţesa moştenitoare a tronului olandez în Spania: "Consecinţe enorme asupra vieţii sale". Și Mark Rutte a fost vizat


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen

Reducerea grăsimii abdominale necesită o abordare...

Chiftele de post. Rețeta delicioasă

Iată o rețetă simplă și delicioasă de chiftele perfecte...

pixel