Ikea raportează un profit mai ridicat, chiar și cu reduceri de preţuri
Inter IKEA, proprietarul celui...
Și, mai mult decât simpla introducere a unei noi surse de energie curată și ecologică în regiune, parteneriatul va instala, de asemenea, simulatoare de reactoare modulare mici într-una dintre cele mai de elită universități din România, pregătind următoarea generație pentru nevoile energetice ale viitorului.
Reactoarele nucleare modulare de mici dimensiuni "abordează criza climatică cu energie curată
"România are potențialul de a găzdui prima desfășurare de SMR-uri în Europa", se spune în declarația comună, referindu-se la reactoarele modulare de mici dimensiuni (SMR). În martie 2019, Nuclearelectrica și NuScale au semnat împreună un Memorandum de înțelegere privind schimbul de informații tehnice și de afaceri privind tehnologia nucleară NuScale, cu un impuls reciproc spre evaluarea dezvoltării, licențierea și construirea unui SMR NuScale în țară, potrivit unui raport al World Nuclear News. O declarație a Casei Albe cu privire la acordul comercial a precizat că acesta va implica construcția unei centrale cu șase module de proiectare NuScale. Iar acest demers va genera "peste 3.700 de locuri de muncă în SUA și România, cu potențialul de a crea 30.000 de locuri de muncă în SUA și România pe măsură ce proiectul se dezvoltă", potrivit site-ului oficial al executivului.
"România va include reactoarele modulare mici în sistemul național de producere a energiei până în 2028, ceea ce va consolida parteneriatul cu SUA în domeniul nuclear civil", a adăugat un alt comunicat al biroului prezidențial românesc, potrivit raportului. "Având în vedere avantajele generate de lanțurile valorice care vor fi create în jurul acestei tehnologii, România dorește să participe la producția avansată de SMR-uri în regiune, precum și la pregătirea resurselor umane și să sprijine exploatarea acestei noi tehnologii în alte țări". Departamentul de Stat al SUA a făcut, de asemenea, o declarație cu privire la acest acord, subliniind punerea în aplicare a "celor mai înalte standarde de siguranță nucleară, securitate și neproliferare și, important", proiectul SMR din România "abordează criza climatică cu energie curată", potrivit raportului.
Parteneriatul româno-american va instala un simulator SMR într-o universitate de primă mărime
"Acest pas de pionierat al României va crea un impuls semnificativ pentru reducerea emisiilor în întreaga Europă", a adăugat Departamentul de Stat al SUA. "Cu 30 de centrale electrice pe cărbune în regiune, inclusiv șapte în România, SMR-urile sunt ideale pentru a înlocui această energie de bază și pentru a angaja o mare parte din aceeași forță de muncă. Suntem entuziasmați de acest parteneriat cu România în avansarea tehnologiilor curate emergente." Acest parteneriat reprezintă, de asemenea, un progres în ceea ce privește un acord interguvernamental în curs de desfășurare, conceput pentru a construi o cooperare în cadrul obiectivului comun de extindere și modernizare a infrastructurii de energie nucleară din România, lansat în 2020 de către Ministerul Energiei din România și Departamentul Energiei din SUA.
În cadrul acordului, România va primi, de asemenea, peste 2 milioane de dolari în asistență tehnică din partea SUA, cu scopul de a transforma facilitățile de producție de energie ale țării într-un centru educațional și de formare în regiunea mai mare a Europei de Est. În special, acest lucru va include înființarea unui simulator SMR la una dintre cele mai de elită universități din România, potrivit unei pagini de internet a Ambasadei SUA în România. Această instruire practică va pregăti cele mai bune minți inginerești din țară pentru a lucra cu reactoare nucleare modulare mici, va implica o misiune comercială inversă și va lansa o serie de ateliere de lucru privind reglementările SMR. Acesta este un pas substanțial pentru a dovedi viabilitatea - din punct de vedere financiar, logistic și tehnologic - a potențialului energiei nucleare de a deveni o altă sursă mai fiabilă de "energie curată" în Europa, unde energia nucleară a fost în mare parte eclipsată în popularitate de energia solară și eoliană.
Inter IKEA, proprietarul celui...
Sezonul închirierilor de...
Taylor Swift își extinde...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...