Dua Lipa își susține cauza palestiniană: "Este pentru binele mai mare"
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Dua Lipa, celebra cântăreață britanică, și-a exprimat susținerea pentru palestinienii din Gaza, afirmând că este dispusă să accepte orice backlash pentru cauza pe care o susține. Într-un interviu acordat revistei Radio Times, Lipa a vorbit despre motivațiile sale și despre cum își verifică pozițiile înainte de a le exprima public.

În luna trecută, Dua Lipa a postat pe Instagram o imagine din cadrul campaniei #Artists4Ceasefire, însoțită de hashtag-ul #AllEyesOnRafah. În descrierea postării, pentru cei 88 de milioane de urmăritori, artista a scris: „Arderea copiilor de vii nu poate fi justificată. Întreaga lume se mobilizează pentru a opri genocidul israelian. Vă rugăm să vă arătați solidaritatea cu Gaza.”

În urma acestei postări, Lipa a fost menționată într-o piesă de drill rap israeliană care îndeamnă la violență împotriva tuturor celor care exprimă puncte de vedere pro-palestiniene.

Consecințele conflictului din Gaza

Conflictul dintre Israel și Gaza a dus la moartea a peste 36.000 de persoane și a transformat teritoriul palestinian într-un deșert de moloz, lăsând majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori fără adăpost și în pragul foametei. Ofensiva israeliană a început după ce grupul Hamas a atacat sudul Israelului pe 7 octombrie anul trecut, omorând aproape 1.200 de soldați și civili.

Moștenirea și angajamentul politic

„Vorbind despre lucruri politice, mă asigur că verific de mai multe ori pentru a fi sigură că este vorba despre ceva mult mai mare decât mine și că este necesar, și acesta este singurul motiv pentru care postez”, a spus Dua Lipa. Ea a adăugat că, datorită moștenirii sale kosovaro-albaneze, „este o trăsătură naturală pentru mine să mă implic, având în vedere că existența mea este într-un fel politică”.

Lipa la Glastonbury

Dua Lipa va fi cap de afiș la Festivalul Glastonbury, pe scena Pyramid, alături de alte staruri, inclusiv SZA și Shania Twain. Este prima sa apariție la festival de la cea din 2017, când a cântat pe scena John Peel. 

În mai, Lipa a lansat cel de-al treilea album, „Radical Optimism”, inspirat de Britpop. Primul său album, „Dua Lipa” (2017), a inclus hituri ca „Be The One” și „New Rules”, iar cel de-al doilea, „Future Nostalgia” (2020), a fost celebru pentru single-urile „Physical” și „Break My Heart”.

Dua Lipa continuă să fie un model de curaj și solidaritate, susținând cauze importante și fiind pregătită să înfrunte orice critică. Cu o carieră înfloritoare și o conștiință politică bine definită, artista își menține poziția fermă în sprijinul drepturilor omului și al justiției globale.

Articole similare

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

Lionel Richie anunță turneul 2025 Say Hello To The Hits

Lionel Richie revine în Marea Britanie în 2025, ca parte...


Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine/ Facebook

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine

Jennifer Lawrence, sursa instagram

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel