E ”petrecere” la ultima postare a lui Klaus Iohannis. Val de ironii! ”Ți-a fost ușor, că nu a trebuit să vorbești”
Autor: Irina Constantin
Data publicării:
Ultima postare a președintelui Klaus Iohannis, de pe Facebook, vine într-un context trist, dar a dat startul unui val de ironii surprinzătoare. 

Președintele Klaus Iohannis a participat, alături de soția sa, Carmen, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Cu această ocazie, președintele a transmis un mesaj, căruia i-a alăturat un video: ”Am participat astăzi la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a și exprim, încă o dată, în numele poporului român, profunda noastră compasiune pentru această grea pierdere. Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a și-a servit patria și întregul Commonwealth cu cea mai mare dăruire, fiind o sursă de inspirație nu doar pentru poporul britanic, ci pentru întreaga lume. Suntem alături de poporul britanic și Familia Regală în această perioadă de adâncă durere și aducem un pios omagiu memoriei și vieții Majestății Sale”. 

Dar mesajul său, venit într-un context trist pentru Regatul Unit și pentru întreaga lume, căci Regina Elisabeta a II-a a fost, fără îndoială, o figură care a marcat tot globul, a atras un val de ironii și comentarii ironice, dar și amuzante. 

”Ți-a fost ușor, că nu a trebuit să vorbești” i-a scris un internaut, al cărui comentariu a primit peste 2.600 de reacții și peste 160 de răspunsuri. Altul a remarcat: ”Acum înțeleg de ce a durat atât”, pe când un alt comentariu a fost: ”Aici este totul pe modul plăcut de dumneavoastră și anume: SILENT!”. 

Alții au scris: 

”D-le Președinte, când reveniți în țară, să plătiți urgent factura la lumină. Șora și Manole au rămas pe întuneric, puteți să le aduceți câte o lumânare?”

”A fost frumos? Mai ales că nu ai spus nimic”

”"...Fiind o sursă de inspirație nu doar pentru poporul britanic, ci pentru întreaga lume."Dumneavoastră nu sunteți din întreaga lume, domnule președinte, votat de mine de două ori? Mare dezamăgire!...”

”Un OM care și-a servit poporul său până în ultimele zile de viață. Așa se scrie istoria!”

”"și-a servit patria și întregul Commonwealth cu cea mai mare dăruire"... Ceva ce niciodată nu o să se spună despre dumneavoastră în această țară.”

”Foarte frumos, domnule președinte. Eu credeam că nu mai existați, îmi pare rău că v-am votat”

”Domnule președinte, stăm la cozi infernale și nu ne dă nimeni nici un răspuns! Când și unde se face pomana?!”

”Domnule Iohannis, Regina Elisabeta a dat un singur interviu în timpul domniei sale de 70 de ani. Sunteti ok, dumneavoastră niciunul în 8 ani, puteți sta liniștit. Dumnezeu să o odihnească pe regină!”

”Frumos că sunteți măcar alături de poporul britanic și Familia Regală. Căci România și românii se bucură de o totală absență și indiferență din partea dumneavoastră”

Și comentariile au continuat. 

După deplasarea în Anglia, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, președintele a plecat în SUA, conform agendei publice. Președintele se află la New York, unde va mai sta și-n ziua următoare (21 septembrie), ca în 22 septembrie să se deplaseze în San Francisco, pentru alte evenimente. 

De la ora 21:00 a României, președintele participă la Summitul Global Food Security, găzduit de Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană. La ora 22:45 a României, va avea o intervenție națională susținută în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, ca la ora 23:55 să aibă loc o întrevedere cu președintele Grupului Băncii Mondiale, David Malpass (ora locală 16:55). 

Miercuri, președintele are un singur punct pe agendă, la ora 19:00 locală: Participare la recepția tradițională oferită de Președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, și Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, în onoarea Șefilor de delegații. 

În 22 septembrie, se va afla în San Francisco, pentru o întâlnire cu membri ai comunității românești de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, ca în 23 septembrie, tot în San Francisco, să se întâlnească cu antreprenori români din Silicon Valley. 

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Facebook

Melodia "Cotton Eye Joe" ajută trupa Rednex să doboare recordul de pe YouTube

Foto: Pexels.com

După COVID, OMS defineşte boala răspândită "prin aer"

Captura Facebook

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, candidat pentru Parlamentul European

Taylor Swift

Taylor Swift a lansat vineri un nou album, care ar putea stabili noi recorduri

Foto: Pixabay

Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii

Ringo Starr anunță un turneu de toamnă/Facebook

Ringo Starr anunță un turneu de toamnă


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

A murit Mandisa, câștigătoare a premiului Grammy

Cântăreața Mandisa, câștigătoare a premiului Grammy, a...

Fiul lui Cher depune contestație în bătălia pentru tutelă

Fiul lui Cher ripostează în bătălia cu mama sa pentru...

pixel