Soția lui Medveciuk, APEL către NAȘUL Putin: Luați în calcul PROPUNEREA lui Zelenski. Faceți un schimb!
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Oksana Marchenko, soția lui Viktor Medvedciuk, a declarat că cetățenii britanici au fost luați prizonieri de ocupanții ruși și a cerut un schimb.

Soția lui Medvedciuk i-a adresat lui Putin o cerere de ajutor.

Într-un mesaj video, Oksana Marchenko a făcut apel și la președintele rus Vladimir Putin pentru facilita schimbul de prizonieri, un schimb care să-l implice și pe Medvedciuk.

Tactica folosită de ruși este una clasică: autoritățile ruse nu recunosc că ar avea vreo relație specială cu Medvedciuk, dar probabil se vor lăsa convinse de cererile venite din partea apropiaților politicianului și vor negocia un schimb de prizonieri care să-l includă pe acesta.

Aceeași metodă a fost folosită și în cazul autoproclamatelor republici din Donbas. Inițial, Putin a declarat că nu vede suficiente motive pentru a le recunoaște independența republicilor. Ulterior, la insistențele celor din jurul său, președintele rus a cedat și a semnat decretele de recunoaștere.

Marchenko afirmă că soțul ei a fost de acord cu schimbul și extrădarea în Rusia, dacă Kievul și Moscova ajung la un acord în acest sens.

Dar legăturile dintre Putin și Medvedciuk sunt chiar mai profunde decât alianțele politice. Putin a recunoscut că este nașul fetei mai mici a lui Medvedciuk. ”În tradiția ordodoxă, dacă cineva îți cere să-i botezi un copil, este ca o obligație. Nu poți să refuzi”, declara Putin cu câțiva ani în urmă. Cei doi și-au făcut vacanțe împreună la Marea Neagră la reședința lui Putin de la Soci și vila din Crimeea a lui Medvedchuk.

Mesaj către Erdogan

În alt mesaj video, Machenko l-a numit pe Zelenski ”un politician neindependent” și și-a exprimat speranța că președintele turc Erdogan îl va ajuta pe soțul acuzat de trădare să fie eliberat.

Astăzi, îl consider pe Erdogan singurul politician independent din Europa care ia decizii și își conduce propriul joc politic, strategie, politică. Cred că astăzi este una dintre cele mai independente personalități politice”, a spus Marchenko.

”În prezent, locul unde se află soțul meu nu ne este făcut cunoscut, ceea ce face imposibilă asigurarea unei protecții legale adecvate și a unei supravegheri medicale adecvate”, a subliniat prezentatoarea TV.

Mesaj către familiile celor doi cetățeni britanici

Marchenko, care a fugit în Rusia cu doar câteva zile înainte de începerea invaziei rusești din 24 februarie, s-a adresat și familiilor celor doi britanici capturați de forțele ruse.

”Am aflat din presă că Aiden Aslin și Shaun Pinner, care au servit în unitățile Brigăzii 36 Marine a Forțelor Armate Ucrainene din Mariupol, s-au predat forțelor armate ale Rusiei.

Fac un apel către familia și prietenii lui Eislin și Pinner să-i ceară prim-ministrului dumneavoastră Boris Johnson să influențeze conducerea ucraineană și să asigure eliberarea lui Aidin și a lui Sean, schimbându-i cu un politician ucrainean de opoziție reținut de autoritățile de la Kiev, soțul meu, Viktor Medvedciuk”, a mai spus Marchenko.

Consilier prezidențial: Medvedciuk este o figură valoroasă pentru Putin

Potrivit soției sale, Medvedciuk nu plănuia să părăsească Ucraina. Ba din contră, Marchenko a declarat că a încercat să-și convingă soțul să părăsească țara pe fondul amenințărilor care ar fi fost primite de familie.

Foto: Valeriy Zalujnîi (stânga) și Oleksei Arestovich

"Toate aceste apeluri convulsive, toate aceste oferte de schimb pentru britanici ne arată un lucru limpede ca lumina zilei: Medvedciuk este o figură valoroasă pentru Putin. Acest lucru este foarte bine", a spus Oleksei Arestovich.

Potrivit consilierului șefului Oficiului Președintelui, citat de publicația Liga, solicitările venite prin intermediul soției lui Medvedciuk arată potențialul mare de schimb al politicianului pro-rus, care va continua să crească pe măsură ce ancheta preliminară va avansa.

 

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Sursa foto: Agerpres

Mihai Trăistariu intervine în scandalul Eurovision: “Această competiție reflectă foarte bine showbiz-ul anului 2024”

Sursa: Freepik

Tariful bancurilor, pe spatele scaunului! Un șofer cu umor /foto în articol

Sursa: captură Instagram

Fiul Nadiei Comăneci a absolvit. Cine este fata care îl face fericit pe băiatul femeii de 10 /foto în articol

Sursa: captură Youtube La Măruță

Saveta Bogdan, reacție furibundă după câștigarea Eurovision 2024 de către Nemo

Sursa: Europolisfest

Poate reveni Sulina la gloria de odinioară? Parastasul Piraților Nepomeniți, un festival dedicat oamenilor care iubesc Delta Dunării

Sursa: Freepik

Horoscop 14 mai 2024. Ce zodie nu ar trebui să se victimizeze /video


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Stevie Wonder a primit cetăţenia ghaneză

Cantărețul american Stevie Wonder, una dintre legendele...

pixel