Ed Sheeran finanțează un nou program de educație muzicală în licee
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Ed Sheeran, starul de top al topurilor muzicale, a dezvăluit un nou program pentru îmbunătățirea învățării muzicale în licee, pe care îl finanțează personal. Sheeran, care își atribuie succesul educației muzicale primite în Suffolk, a fost profund nemulțumit de reducerile bugetare la educația creativă din Marea Britanie.

Într-un interviu pentru podcastul This Past Weekend cu Theo Von, Sheeran a explicat cum a ajutat la finanțarea facilităților muzicale din vechea sa școală și cum acum extinde acest ajutor în întreaga țară, scrie Music News.

„Practic, în 2018, fostul meu profesor de muzică a venit la mine și mi-a spus: ‘Uite, guvernul actual nu valorizează deloc arta... arte, dramă, muzică.’ Și au tăiat toate fondurile pentru liceele comprehensive,” a explicat Sheeran.

„Profesorul meu de muzică mi-a spus că trebuiau să împartă între artă, muzică și dramă, cam 700 de lire sterline pe an pentru toate trei disciplinele. Așa că am început să finanțez asta la liceul meu local. Și apoi am văzut o creștere masivă a numărului de copii care se ocupă de producție muzicală, compunere de cântece și alte activități legate de muzică.”

Impactul și extinderea programului

Sheeran a construit un studio de înregistrare în școala sa veche, dotat cu instrumente muzicale de calitate, care nu sunt deteriorate. „Vezi școala devenind mai bună la muzică. Așa că am început să fac asta în județul din care provin. Și acum am extins programul la nivel național. Acum vizitez mai multe licee și locuri care au cu adevărat nevoie de finanțare pentru muzică,” a spus el.

Valoarea educației muzicale

Cântărețul, cunoscut pentru hituri precum „Thinking Out Loud”, a adăugat: „Vezi ce diferență face. Pentru că eu nu sunt o persoană academică și în lumea reală aș fi considerat prost, dar am excelat în muzică și, prin urmare, oamenii cred că sunt bun la ceva.”

Valoarea netă a lui Ed Sheeran este estimată la aproximativ 300 de milioane de lire sterline, iar implicarea sa în finanțarea educației muzicale demonstrează angajamentul său de a sprijini următoarea generație de talente muzicale.

Articole similare

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel