El a fost veriga între Putin și Elțîn. ”Ascultă, cunosc un tip, Vladimir”. Liderul de la Kremlin, părăsit și de ginerele primului președinte al Rusiei
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Vladimir Putin mai pierde un consilier.

Valentin Yumashev , ginerele fostului lider rus Boris Elțin, a lăsat liber postul încă de luna trecută, au declarat pentru Reuters două persoane familiare cu cazul. Nici purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nici Valentin Yumashev nu au răspuns imediat la Reuters.

Lyudmila Telen , director executiv adjunct al Centrului Prezidențial Boris Elțin, o fundație al cărei membru în consiliul de administrație este Yumashev , a declarat pentru Reuters că Yumashev și-a dat demisia din postul său de consilier la Kremlin în aprilie.

 

„Ascultă, cunosc un tip, Vladimir, e un bun manager”

Sub Elțîn, care a fost președintele Rusiei din 1991 până în 1999, Yumashev a fost consilier al Kremlinului și mai târziu șef al administrației prezidențiale. El a jucat, de asemenea, un rol cheie pentru ca Putin să devină președinte. Yumashev a fost unul dintre cei mai de încredere consilieri ai lui Elțin, chiar căsătorindu-se cu fiica sa Tatiana. 

În calitate de șef de cabinet al lui Elțin, Yumashev i-a dat lui Putin primul loc de muncă la Kremlin în 1997.

„Șeful de administrației prezidențiale a lui Elțin, Anatoli Chubais , mi-a spus că cunoaște un manager bun care să fie un adjunct potrivit. Mi l-a prezentat pe Vladimir Putin și am început să lucrăm împreună. I-am observat imediat munca lui fantastică. Era genial la formularea de idei și analiză.

 

A devenit rapid mâna dreaptă a lui Elțin

În august 1999, Elțin l-a numit pe Putin prim-ministru, un semnal clar că se pregătea pentru Kremlin. Elțîn este încă la un an distanță de finalul mandatului, dar în decembrie 1999 a decis brusc să plece mai devreme.

"Cu trei zile înainte de noul an, Elțin l-a invitat pe Putin la reședința sa. Mi-a cerut mie și noului său șef de cabinet, Alexander Voloshin, să fim prezenți. I-a spus lui Putin că nu va fi acolo până în iulie. A demisionat pe 31 decembrie", a relatat Yumashev.

După aceea, Putin a devenit președinte interimar, iar trei luni mai târziu a câștigat alegerile. Yumashev este adesea considerat capersoana din cercul interior al lui Elțin, care se presupune că l-a influențat cel mai mult pe fostul președinte la sfârșitul anilor 1990.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Sursa foto: Agerpres

Mihai Trăistariu intervine în scandalul Eurovision: “Această competiție reflectă foarte bine showbiz-ul anului 2024”

Sursa: Freepik

Tariful bancurilor, pe spatele scaunului! Un șofer cu umor /foto în articol

Sursa: captură Instagram

Fiul Nadiei Comăneci a absolvit. Cine este fata care îl face fericit pe băiatul femeii de 10 /foto în articol

Sursa: captură Youtube La Măruță

Saveta Bogdan, reacție furibundă după câștigarea Eurovision 2024 de către Nemo

Sursa: Freepik

Horoscop 14 mai 2024. Ce zodie nu ar trebui să se victimizeze /video

Sursa: Europolisfest

Poate reveni Sulina la gloria de odinioară? Parastasul Piraților Nepomeniți, un festival dedicat oamenilor care iubesc Delta Dunării


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Stevie Wonder a primit cetăţenia ghaneză

Cantărețul american Stevie Wonder, una dintre legendele...

pixel