Emiratele Arabe Unite, o ţară afectată pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
 Emiratele Arabe Unite continuă să se confrunte joi cu efectele furtunii cu intensitate record din această săptămână, care a paralizat o mare parte din această ţară, informează Reuters.

În Dubai, operaţiunile din aeroportul local, un centru turistic major, au rămas afectate după ce furtuna declanşată marţi a inundat pistele de decolare şi de aterizare, având ca rezultat devieri, amânări şi anulări ale curselor aeriene.

Reprezentanţii aeroportului din Dubai au anunţat joi dimineaţă că acesta a reînceput să primească zboruri de intrare în ţară la Terminalul 1, folosit de companiile aeriene străine, dar că programul curselor continuă să înregistreze amânări şi să fie perturbat.

Emirates, cel mai mare transportator aerian de pe aeroportul local, a anunţat că va relua joi, de la ora 09:00 (05:00 GMT), procedurile de check-in pentru pasagerii aflaţi în Dubai, întârziind cu nouă ore reluarea acestei proceduri, prevăzută iniţial de la miezul nopţii de miercuri spre joi.

Angajaţii Aeroportului din Dubai s-au străduit să asigure hrană pentru pasagerii rămaşi blocaţi pe aeroport, în condiţiile în care drumurile din apropiere erau acoperite de ape. Totodată, din cauza supraaglomerării, au limitat accesul la cei care aveau rezervări confirmate.

Furtuna, care a lovit statul vecin Oman în ziua de duminică, a adus precipitaţii impresionante în Emiratele Arabe Unite marţi, inundând drumurile şi provocând blocaje timp de ore întregi, în timp ce apa de ploaie a inundat numeroase locuinţe. O persoană a fost declarată decedată în EAU şi alte 20 în Oman.

Inundaţiile au blocat locuitorii în trafic, în birouri şi în case, în timp ce Emiratele Arabe Unite au înregistrat cele mai abundente ploi din ultimii 75 de ani, de când se ţine evidenţa datelor meteorologice, au declarat autorităţile locale.
De asemenea, ele le-au transmis angajaţilor guvernamentali şi elevilor să rămână acasă în timp ce drumurile inundate de apă sunt curăţate.

Experţii în domeniul climei spun că temperaturile în creştere cauzate de schimbările climatice provocate de activităţile umane duc la intensificarea fenomenelor meteorologice extreme în întreaga lume, cum ar fi furtuna care a lovit Emiratele Arabe Unite şi Oman.

"Este probabil că furtuna să fi fost într-un fel supraîncărcată de schimbările climatice, deoarece există mai multă umiditate disponibilă în aer pentru ca orice sistem de furtună să precipite", a declarat Colleen Colja, cercetătoare în domeniul climei la Imperial College London.

Cercetătorii anticipează că schimbările climatice vor duce la creşterea temperaturilor, la creşterea umidităţii şi la un risc mai mare de inundaţii în unele zone din regiunea Golfului Persic. Problema se poate agrava în ţări precum Emiratele Arabe Unite, unde există o lipsă de infrastructură de drenaj pentru a face faţă ploilor abundente.

O agenţie guvernamentală din Emiratele Arabe Unite care supraveghează însămânţarea norilor - un proces de manipulare a norilor pentru a creşte cantitatea de precipitaţii - a negat că ar fi avut loc astfel de operaţiuni înainte de furtună.

Agenţia naţională de presă din Emiratele Arabe Unite a difuzat miercuri seară o declaraţie a preşedintelui Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, care a anunţat că a ordonat autorităţilor să evalueze pagubele şi să ofere sprijin familiilor afectate de furtună. 

Articole similare

Top citite
Sursa: Freepik

Horoscop 24 mai 2024. Zodiile care își vor găsi partenerul /video

Sursa: CRBL, Facebook

Fosta soție a lui CRBL face o glumă controversată la scurt timp după divorțul de acesta: "În căutare de soț"

Sursa: captură Youtube Christina Aguilera

Christina Aguilera o laudă pe Billie Eilish pentru că i-a îndulcit ziua fiicei sale

Sursa: Celine Dion, Facebook

Celine Dion, cuprinsă de emoție când vorbește despre lupta sa pentru sănătate

Sursa foto: Andreea Bălan, Instagram

Andreea Bălan, de la copilăria sub lumina reflectoarelor, la maturizarea artistică: „Ei ce așteptau? S-o vadă pe Andreea de la televizor” /video

Sursa: Facebook / Bruce Springsteen

Springsteen, Raye și Lana Del Rey au câștigat la Premiile Ivor Novello


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Lady Gaga dorește să înregistreze un nou single cu Beyoncé

Lady Gaga și Beyoncé ar putea colabora din nou, după...

pixel