Inteligența artificială i-a spus unui student să moară! Ce s-a întâmplat cu adevărat
Un student la o universitate...
”Asistăm la o secetă fără precedent în multe părți ale Europei”, a declarat Carlo Buontempo, directorul serviciului european Copernicus pentru schimbări climatice.
Și lucrurile s-ar putea încă înrăutăți. Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene a publicat raportul ”Seceta în Europa – iulie 2022”, o evaluare a situației de pe continent pe baza lucrărilor Observatorului European de Secetă.
Analiza evoluției și incidenței secetei prelungite în UE arată că o parte îngrijorătoare a teritoriului este în prezent expusă la niveluri de alertă (46 % din teritoriulUniunii) și alarme de secetă(11% din teritoriu UE), asociate cu un deficit de umiditate a solului și stresul vegetației.
”Schimbările climatice cresc riscul de secete severe și incendii forestiere la nivel mondial”, iar ”stresul hidric și termic cauzează scăedrea randamentului culturilor într-o perspectivă deja negativă atât pentru cereale cât și pentru alte culturi”, a spus comisarul pentru cercetare, Mariya Gabriel, comentând rezultatele studiului.
După cum explică Politico, citată de Agrifood, chiar dacă există posibilitatea ca tiparele vremii să se schimbe și ca un august umed să aducă ușurare, cea mai caldă perioadă a anului tocmai a început și prognozele sunt pesimiste.
”Pentru unele părți ale agriculturii, lucrurile arată deja rău. Pădurile sunt slăbite. Ar trebui să se întâmple multe lucruri pentru ca acesta să fie un an bun", a declarat Fred Hattermann, hidrolog la Institutul de Cercetare a Impactului Climei din Potsdam, din Germania.
Ecosistemele sunt expuse riscului de colaps, explică Niko Wanders, profesor asistent de hidrologie la Universitatea Utrecht din Olanda.
În această iarnă a fost puțină ninsoare. Secetele regionale sunt un eveniment regulat de vară, în special în sudul Europei. Dar amploarea secetei pe mare parte a continentului este excepțională. Din Ungaria, până în Germania, până în Peninsula Iberică, solul se usucă. Majoritatea râurilor din Europa curg cu rate sub medie.
În Italia, situația râului Po și impactul acestei secete asupra agriculturii sunt deosebit de îngrijorătoare, având în vedere că râul este principala rezervă de apă dulce a țării.
Aproape o treime din producția agricolă italiană este în pericol, precum și jumătate din efectivul de animale din Valea Po. Guvernul a declarat stare de urgență climatică în cinci regiuni din nordul țării: Piemont, Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna și Friuli-Venezia Giulia.
Peste 200 de municipii au decretat raționalizarea apei. Este interzisă udarea grădinilor sau grădinilor de legume, spălarea mașinilor sau umplerea piscinelor. În Verona și Pisa, locuitorii nu mai pot folosi apa curentă între orele 21:00 și 6:00. Unele hidrocentrale au fost nevoite chiar să-și oprească turbinele. Este cazul fabricii Isola Serafini, de lângă Piacenza.
Cu fluxurile globale de alimente deja comprimate, seceta i-a alarmat pe fermierii europeni. Comisia Europeană se așteaptă ca recolta totală a culturilor de cereale, inclusiv grâu, orz și porumb, să fie cu 2,5% mai mică în acest an decât anul trecut, din cauza vremii uscate.
Scăderea producției ar putea crește marginal suferința țărilor în curs de dezvoltare, care se confruntă cu o criză alimentară agravată de războiul Rusiei din Ucraina.
Cu toate acestea, Europa va avea în continuare un surplus de aproximativ 40 de milioane de tone de cereale de exportat sezonul viitor. O mică consolare pentru fermierii din zonele cele mai afectate. Ministerul Agriculturii din Ungaria a declarat miercuri că a primit 8.
Peninsula Iberică este, de asemenea, deosebit de afectată. Astăzi, 98% din Portugalia se află într-o secetă severă sau chiar extremă. Din nou, mai multe orașe au adoptat deja măsuri de raționalizare a apei. Orașul Viseu, din centrul țării, a decis să reducă presiunea rețelei publice de apă ca măsură preventivă.
Guvernul promite că resursele de apă ale țării vor fi suficiente pentru a acoperi consumul uman în următorii doi ani, dar nu exclude raționalizarea în unele zone ale țării, inclusiv pentru agricultură.
Cu toate acestea, incendiile sunt astăzi principala preocupare în Peninsula Iberică. În ultimele zile, în Portugalia au fost semnalate peste 100 de incendii, mobilizând aproape 3.000 de pompieri. Iar vârful temperaturii nu a fost încă atins. Premierul Antonio Costa tocmai a declarat stare de urgență, adică nivelul de mobilizare a serviciilor de urgență este în creștere. Și cere ajutorul Uniunii Europene.
Un student la o universitate...
Papa Francisc, care a evitat în...
Avocații lui Sean 'Diddy' Combs...
Linkin Park marchează o nouă...
Un student la o universitate...
Linkin Park marchează o nouă...
Avocații lui Sean 'Diddy' Combs...