Atac în Sevastopol. O dronă a lovit sediul Flotei Mării Negre. Exploziile din Crimeea au un efect psihologic puternic asupra lui Putin - experții occidentali
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 20 aug 2022, 14:42
Atacurile au forțat flota Mării Negre să ia o poziție defensivă.

În dimineața zilei de 20 august s-a auzit din nou o explozie la Sevastopol, autoritățile de ocupație au anunțat că o dronă a lovit acoperișul sediului Flotei Mării Negre, arată Sky.

Drona ar fi fost „atacată de postul de apărare aeriană al flotei” - UAV-ul ar fi fost doborât chiar deasupra sediului flotei, a căzut pe acoperiș și a izbucnit în flăcări.

Președintele Mejlis-ului poporului tătar din Crimeea, Refat Chubarov,  a scris pe Facebook: „La ora 8:20 a.m., în zona sediului Flotei Mării Negre a Rusiei din Sevastopolul ocupat, a sunat o explozie puternică. Din Sevastopol se raportează că o dronă a zburat pe acoperișul sediului. clădirea Flotei Mării Negre a Federației Ruse”.

Guvernatorul rus al Sevastopolului, Mykhailo Razvojaev, a scris și el pe Telegram: "Sunt la sediul flotei. Acum 25 de minute, o dronă a zburat pe acoperiș. Din păcate, nu a fost doborâtă, deși lucrau peste golf cu arme de calibru mic. Mergea jos. Nu există victime". 

Putin, afectat de evenimentele din Crimeea

Potrivit oficialilor occidentali și observatorilor politici, exploziile recente din spate pe teritoriul Crimeei ocupate temporar au avut un impact psihologic puternic asupra conducerii ruse.

Explozii au izbucnit la baza aeriană „Saki” din Crimeea la începutul acestei luni, ieri au fost semnalate noi explozii pe teritoriul peninsulei.

Armele occidentale au permis forțelor ucrainene să pătrundă mai adânc în spatele Rusiei, intrând pentru prima dată în Crimeea.

Kremlinul încearcă acum să inventeze motive neplauzibile pentru explozii, iar președintele Putin încearcă din răsputeri să ascundă succesul Ucrainei de populația rusă. Cu toate acestea, aceste încercări sunt zadarnice, notează ziarul, pentru că mii de ruși care au fugit din Crimeea se întorc în țară.

Atacurile au forțat flota Mării Negre într-o poziție defensivă și au împiedicat Rusia să lanseze un atac naval asupra Odessei, pe coasta de sud a Ucrainei.

Fundal . Între timp, șeful serviciului de informații GCHQ a spus că Moscova nu a reușit să reușească în spațiul cibernetic împotriva Ucrainei.

„Până acum, președintele Putin a pierdut complet războiul informațional din Ucraina și din Occident”, a scris Sir Jeremy Fleming într-un articol din The Economist.

„Ca și în cazul invaziei terestre, planurile inițiale online ale Rusiei par să fi eșuat”.

De asemenea, s-ar părea că, în urma exploziilor de la baza Saka din Crimeea, „mai mult de jumătate” din aeronavele Flotei Rusiei de la Marea Neagră au fost distruse.

Articole similare

Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.