Expoziție Taylor Swift la V&A: Explorarea moștenirii artistei
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Cizmele cowboy personalizate și o rochie neagră cu volane se numără printre obiectele aparținând lui Taylor Swift care vor fi expuse la V&A din Londra în această vară.

Taylor Swift | Songbook Trail este o expoziție temporară gratuită care sărbătorește superstarul global prin costume, versuri, videoclipuri muzicale, instrumente, premii și scenarii. Multe dintre obiectele care explorează copilăria și cariera de înregistrări a lui Swift nu au mai fost expuse niciodată, scrie The Guardian.

"Suntem încântați să putem expune o gamă de look-uri iconice purtate de Taylor Swift la V&A în această vară", a declarat Kate Bailey, curatorul principal de teatru și performanță al V&A. "Cântecele lui Taylor Swift, la fel ca obiectele, spun povești, adesea inspirându-se din artă, istorie și literatură. Sperăm că acest traseu teatral prin muzeu va inspira vizitatorii curioși să descopere mai multe despre artistă, creativitatea ei și obiectele V&A."

Există 13 opriri pe traseu, fiecare evidențiind o anumită eră a muzicii și compoziției lui Swift. Printre costumele și accesoriile împrumutate din arhiva personală a starului se numără cizmele cowboy personalizate purtate în timpul succesului său inițial ca cântăreață country în 2007 și o rochie neagră cu volane purtată în cel mai recent videoclip muzical pentru single-ul său "Fortnight", de pe albumul său aclamat din 2024, "The Tortured Poets Department".

Traseul va oferi vizitatorilor oportunitatea de a explora lumea personală și creativitatea artistei și de a celebra impactul său pe scena mondială și fenomenul fandom-ului "Swiftie", a declarat V&A.

La recentele concerte ale lui Swift în Marea Britanie – parte a turneului său Eras de 152 de date și 22 de țări, fiecare spectacol durând trei ore – sute de mii de fani au plătit în medie 206 lire sterline pentru un bilet. Cele 17 date din Marea Britanie au fost considerate cel mai profitabil turneu de concerte din istoria muzicii. Se crede că fanii lui Swift au stimulat economia Londrei cu 300 de milioane de lire sterline. Superstarul pop a susținut, de asemenea, spectacole în Edinburgh, Liverpool și Cardiff și va reveni la Londra pentru cinci nopți în august.

Prințul de Wales i-a mulțumit lui Swift pentru o "seară grozavă" după ce și-a sărbătorit ziua de naștere la concertul său de la Wembley pe 21 iunie. Palatul Kensington a postat o fotografie pe rețelele sociale cu Swift făcând un selfie cu William, Prințul George și Prințesa Charlotte în culisele concertului.

Expoziția de la V&A a fost proiectată de Tom Piper, ale cărui proiecte cele mai cunoscute sunt decorurile pentru Royal Shakespeare Company, instalația de maci de la Tower of London și expoziția V&A "Alice: Curiouser and Curiouser".

Articole similare

Ed Sheeran avertizează asupra siguranței precare din Londra

Ed Sheeran a criticat siguranța din Londra, descriind...


Top citite
Captura Youtube

Slash nu-și amintește primele sale concerte pentru că erau "o chestie de beție"

Foto: Pexels

Rapperul BG, obligat să obțină aprobarea guvernului SUA pentru toate melodiile viitoare

Foto: Instagram @charli_xcx

Charli XCX: Despre albumul "Brat" și complexitatea femeilor - The Guardian

Foto: Tom Hart via Flikr.com

Sir Elton John își vinde hainele de designer pentru caritate

Foto: Pexels

A murit Robert Towne, scenaristul premiat cu Oscar

Deep Purple prezintă noul cântec Lazy Sod și povestea amuzantă din spatele titlului

Deep Purple prezintă noul cântec Lazy Sod și povestea amuzantă din spatele titlului


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Travis Kelce a refuzat documentarul Netflix

Travis Kelce a dezvăluit că a refuzat o ofertă de a...

pixel