Fanii Taylor Swift provoacă activitate seismică în Edinburgh
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Seismologii din Edinburgh au descoperit că fanii Taylor Swift de la recentele sale concerte din stadionul Murrayfield au declanșat vârfuri în echipamentele de detectare a cutremurelor – dar nu la fel de intense ca cele generate de fanii lui Harry Styles anul trecut.

Stațiile de monitorizare administrate de British Geological Survey (BGS) au înregistrat mișcări în timpul celor trei seri de concerte din cadrul turneului Eras al lui Swift, o stație detectând activitatea la șase kilometri distanță, scrie The Guardian.

În timpul concertului din 7 iulie, au înregistrat un maxim de 23,4 nanometri (nm) de mișcare – considerabil mai puțin decât un cutremur real – cu un impact special în momentele în care cei 73.000 de fani dansau pe melodiile *Ready For It?* și *Cruel Summer*.

La fiecare concert din turneul Eras, fanii lui Swift încearcă să depășească alte stadioane în ceea ce privește volumul și intensitatea, oferind o ovație în picioare la finalul melodiei *Champagne Problems*, iar publicul din Edinburgh a generat, așa cum era de așteptat, un alt vârf în acest moment al spectacolului. „Reputația Scoției pentru furnizarea unor dintre cele mai entuziaste audiențe rămâne bine intactă,” a spus Callum Harrison de la BGS, deși BGS a recunoscut că efectele ar fi resimțite doar la aproximativ 500 de metri de stadion.

Eforturile fanilor lui Swift înseamnă că au depășit fanii turneului Renaissance al lui Beyoncé, care au generat un vârf de 14 nm în mai 2023. Mai târziu în aceeași lună, faimoasa fandom a lui Bruce Springsteen a reușit și mai puțin, doar 13,8 nm.

Dar toți mai au de parcurs un drum lung pentru a depăși mania generată de Harry Styles în aceeași lună, care a determinat o citire de 30,9 nm – cea mai mare înregistrare de când BGS a început să monitorizeze concertele de la Murrayfield.

Anul trecut, Swift a stabilit un record pentru mișcarea seismologică la un concert din iulie în Lumen Field din Seattle, depășind vârful anterior stabilit de fanii fotbalului american care sărbătoreau un touchdown al lui Marshawn Lynch într-un meci din 2011 între Seattle Seahawks și New Orleans Saints.

Segmentul britanic al turneului Eras s-a mutat acum la o serie de trei nopți în Liverpool, începând de joi, urmate de un singur concert în Cardiff și trei nopți pe stadionul Wembley din Londra. Swift se va întoarce apoi pentru alte cinci concerte la Wembley în august.

Articole similare

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

Decizie strategică: Dormitul separat pentru un somn mai bun

Sforăitul, variațiile de temperatură, furtul de pături...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel