Ikea raportează un profit mai ridicat, chiar și cu reduceri de preţuri
Inter IKEA, proprietarul celui...
FBI-ul american avertizează oamenii în legătură cu un nou tip de scamatorie care implică criptomonede și ATM-uri. Potrivit The Verge, un escroc convinge o persoană să pună bani într-un ATM de criptomonede și să-i trimită lui monezile virtuale cumpărate cu ajutorul unui cod QR.
În timp ce escrocheria este una care implică puțină tehnologie, este o utilizare intenționat greșită interesantă a tehnologiei și arată cum criminalii folosesc criptomonedele să-și „îmbunătățească” vechile cutume.
Agenția americană explică faptul că escrocii își contactează victimele și le conving cumva că trebuie să trimită sumele de bani, fie pe baza unor promisiuni de iubire, îmbogățiri ulterioare sau prin a se da drept o instituție adevărată ca o bancă sau o companie energetică. După ce victima este convinsă, escrocul o face să scoată bani cash, să se ducă la un ATM de criptomonede care funcționează cu coduri QR. Uite-așa, victima pierde banii, iar escrocul scapă basma curată fiindcă totul este foarte greu de demonstrat.
În timp ce instituțiile din Statele Unite au făcut întregi ghiduri cu instrucțiuni despre cum să nu fim înșelați astfel, totul se rezumă la niște simple idei: Dacă cineva necunoscut vă cere bani, nu faceți asta prin nicio metodă, nici prin cash, nici prin criptomonede.
O monedă digitală bazată pe popularul serial Netflix „Squid Game” se tranzacționează la 0 dolari, după ce creatorii săi au furat efectiv aproximativ 2,1 milioane de dolari de la investitori.
Așa îți cureți bijuteriile vechi din argint. Își recapătă aspectul de odinioară, în doar 30 de minute!
Criptomoneda, numită în mod corespunzător SQUID, a crescut până la 2.861 USD înainte de a scădea la 0 dolari luni, potrivit CoinMarketCap. Escrocheria a fost raportată de Gizmodo. Asta înseamnă că creatorii criptomonedei își încasează monedele în schimbul banilor reali, devalorizând rapid valoarea criptomonedei.
Înainte de eveniment, capitalizarea de piață a criptomonedei era puțin mai mare de 2 milioane de dolari, potrivit CoinMarketCap.
GIzmodo a sugerat numeroase semnale că ar fi vorba de o înșelătorie, inclusiv site-ul său (acum dispărut) fiind plin de greșeli de ortografie. Un alt semnal a fost acela că investitorii puteau cumpăra, dar nu puteau vinde SQUID.
Inter IKEA, proprietarul celui...
Sezonul închirierilor de...
Taylor Swift își extinde...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...
Cântăreţul Stromae a fost...
Bitcoin a stabilit un nou...