Filmul atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Adrien Brody, actorul premiat cu Oscar pentru rolul său iconic din „Pianistul”, revine într-o nouă producție cinematografică ce amintește de perioada Holocaustului.

În noul său film, „The Brutalist”, Brody joacă din nou un personaj cu o poveste dramatică și puternică, iar peliculă a stârnit deja discuții la Festivalul de Film de la Veneția din cauza duratei sale impresionante. Filmul are nu mai puțin de 215 minute și a fost prezentat cu o pauză de 15 minute, pentru a oferi spectatorilor o șansă să se dezmorțească, relatează The Guardian.

„The Brutalist”, regizat de Brady Corbet, spune povestea arhitectului evreu László Tóth, un supraviețuitor al Holocaustului care emigrează în Statele Unite, unde, în ciuda sărăciei și a umilinței, își urmărește visul american. Brody interpretează rolul principal într-o poveste ce captează complexitatea unei vieți marcate de traume și perseverență.

Un film de 215 minute care provoacă discuții despre lungimea producțiilor moderne

Povestea emoționantă a filmului este însoțită de controverse legate de durata sa. Într-o epocă în care filmele de peste două ore și jumătate sunt din ce în ce mai criticate, „The Brutalist” împinge limitele, oferind o experiență cinematografică extinsă, dar profundă. Cu toate acestea, criticii au fost entuziasmați: primele recenzii sunt în mare parte pozitive, cu o rată de aprobare de 95% pe Rotten Tomatoes.

Deși filmul a fost bine primit, durata sa nu a scăpat de comentarii. Inclusiv celebrul regizor Ridley Scott a criticat în trecut tendința actuală a producțiilor prea lungi, afirmând că acestea pot deveni epuizante pentru public. „Când începi să te gândești ‘Dumnezeule mare’ și apoi zici ‘Cristoase, nu putem mânca pentru încă o oră’, atunci e prea lung”, a declarat Scott, subliniind că filmele care depășesc două ore pot fi dificile de urmărit.

Brady Corbet: „The Brutalist a fost incredibil de greu de realizat”

Regizorul Brady Corbet, însă, și-a apărat creația cu emoție, afirmând că „The Brutalist” a fost un proiect extrem de personal și dificil. La conferința de presă de la Veneția, Corbet, vizibil emoționat, a povestit cum a lucrat la film timp de 7 ani și că a simțit urgența de a-l finaliza în fiecare zi.

„Este un film pe care l-am trăit intens timp de un deceniu. A fost incredibil de greu de realizat”, a spus regizorul, explicând cât de mult a investit în această producție.

Brady Corbet, în vârstă de 36 de ani, și-a început cariera ca actor, dar în ultimii ani s-a concentrat exclusiv pe regie. Înainte de „The Brutalist”, el a realizat alte două filme apreciate: „The Childhood of a Leader” (2015) și „Vox Lux” (2018).

Adrien Brody, o nouă revenire la tematica Holocaustului după „Pianistul”

Pentru Adrien Brody, „The Brutalist” marchează o revenire la tematica Holocaustului, un subiect sensibil pe care l-a mai abordat cu succes în „Pianistul”, filmul care i-a adus recunoaștere internațională și Premiul Oscar. După mai bine de două decenii, Brody își reia explorarea unui rol complex, ce atinge adâncimile psihologice ale unui personaj care trebuie să facă față traumelor războiului și încercărilor vieții.

Alături de Brody, filmul îi include în distribuție pe Felicity Jones, Guy Pearce, Joe Alwyn și Isaach de Bankolé, într-un ansamblu de actori care contribuie la profunzimea narativă a peliculei.

„The Brutalist” este mai mult decât un film de lungă durată, este o experiență cinematografică intensă care aduce în fața publicului o poveste despre supraviețuire, sacrificiu și visul american. Deși durata sa este considerabilă, filmul promite să fie una dintre cele mai puternice producții ale acestui an.

Articole similare

Cutremur de 5,5 în România

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 a avut loc în România, în urmă cu puțin...

Donald Trump a declarat că o urăște pe Taylor Swift

Donald Trump a declarat public că „o urăște pe Taylor...

Nicki Minaj anunță albumul Pink Friday 3

Nicki Minaj se pregătește să lanseze noul album 'Pink...


Top citite
Sursa foto: Dinu Maxer, Instagram

Dinu Maxer se face de râs! Cum și-a etalat „superlativele” și a provocat un val de reacții hilare pe internet

Fotografie de la Hannah Gibbs/Pexels

Artistul care a anunțat pe Instagram că și-a înșelat soția și are un copil cu amanta

Captura Facebook

Ce spune Bassam despre scandalul din trafic: A fost un moment de frustrare, recunosc, trebuia să mă abțin

Captura Youtube

Tito Jackson, membru The Jackson 5 și fratele lui Michael Jackson, a murit

Avertizare meteo ANM de lapoviță, ninsori şi ploi în toată țara

Ninge ca în povești în România

Foto: Pexels.com

Furtuna Boris face prăpăd și-n Europa: Morți în mai multe state, mii de evacuați


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cutremur de 5,5 în România

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 a avut loc în România, în urmă cu puțin...

Donald Trump a declarat că o urăște pe Taylor Swift

Donald Trump a declarat public că „o urăște pe Taylor...

Nicki Minaj anunță albumul Pink Friday 3

Nicki Minaj se pregătește să lanseze noul album 'Pink...

pixel