Finala Cupei Mondiale: Messi este aproape de visul carierei, în timp ce jucătorii francezi sunt cu un pas mai aproape de glorie
Autor: Alexandru Negrici
Data publicării:
Argentina și Franța vor juca duminică, în finala Cupei Mondiale de la Qatar, în direct la TVR 1 și TVR HD, la ora 17:00.  

Argentinienii caută să ajungă campioni mondiali pentru prima dată din 1986. Franța, pe de altă parte,  va încerca să devină prima echipă după Brazilia în 1962 care să câștige trofeul în două ediții consecutive.

Prezentare generală

După ce alte legende ale jocului precum Criistiano Ronaldo, Luis Suarez, Robert Lewandowski, Luka Modric și Manuel Neuer au avut parte de ultimele apariții la Cupa Mondială, la Qatar 2022, Lionel Messi va fi cel care va juca ultimul său meci internațional pentru Argentina în această seară.

Argentina

Acesta va fi al cincilea meci al Argentinei (din totalul de șapte meciuri) pe stadionul Lusail din acest turneu. Este același loc în care sud americanii au pierdut în fața Arabiei Saudite, în meciul de deschidere. De asemenea, este același loc unde băieții lui Lionel Scaloni au rămas învingători de atunci. Messi a bifat toate trofeele unde echipa lui a fost vreodată calificată, mai puțin Cupa Mondială.

Argentina, după ce a câștigat cinci meciuri consecutive la Qatar 2022, va avea șansa să-și ia un rămas bun cuvenit celui care a câștigat de șapte ori Balonul de Aur (record absolut). Cu toate acestea, Messi este conștient de faptul că cel mai mare eveniment sportiv din lume nu poate fi cucerit doar prin eforturile unei singure persoane. În seara asta, întreaga echipă trebuie să facă față. Singura altă echipă care a câștigat finala Cupei Mondiale după ce a pierdut meciul de deschidere a fost Spania, în 2010.

Franţa

Les Bleus vor juca pe stadionul Lusail pentru prima dată în acest turneu. Ei vor fi primii campioni din ultimii 24 de ani care vor participa la o finală a Cupei Mondiale, datorită victoriei lor cu 2-0 împotriva Marocului. Cea mai bună parte pentru Franța este că jucătorii lor vedete, Mbappe și Olivier Giroud, au fost într-o formă extraordinară - ambii având șansa de a câștiga Gheta de Aur dacă vor marca în finală.

Performanța lui Giroud a fost deosebit de specială, deoarece Franța a depins foarte mult de cel pe care l-a înlocuit chiar înainte de Cupa Mondială - câștigătorul din prezent al Balonului de Aur, Karim Benzema. Franța a scăpat fără gol primit în semifinala împotriva Marocului, în ciuda faptului că echipa africană i-a presat intens în repriza secundă cu atacurile lor consecutive. Acum, pe măsură ce băieții lui Didier Deschamps vor căuta gloria, oprirea Argentinei să marcheze le va oferi un avantaj spectaculos.

Articole similare

Top citite
Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

Sursa: Facebook / Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă distincţie la gala premiilor Ivor Novello

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Care este țara cu cei mai mulți miliardari

Conform unei liste a celor mai bogați oameni din lume...

pixel