Forțele ruse au primit o lovitură grea: Ucrainenii au intrat într-un oraș important din punct de vedere strategic din Donbas
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
”Preluăm controlul asupra noilor așezări. Restabilim steagul ucrainean și protecția poporului nostru peste tot, a spus Volodimir Zelenski.

Oraşul cheie Kupiansk, din regiunea Harkiv, a fost eliberat de sub ocupaţia trupelor ruse - anunţă, sâmbătă dimineaţă, Natalia Popova, consilieră a preşedintelui Consiliului Regional Harkiv. Potrivit acesteia, forţele armate ucrainene au preluat controlul asupra oraşului.

Brigada 92 a publicat pe o reţea socială o fotografie cu soldaţi ucraineni arborând drapelul Ucrainei la Kupiansk.

Serviciile de informații militare britanice au anunțat sâmbătă că forțele militare ucrainene amenință acum controlul rusesc asupra orașului Kupiansk și că capturarea acestuia ar fi o lovitură majoră pentru Rusia, deoarece orașul este situat pe rutele rusești de aprovizionare către câmpurile de luptă Donbas.

Presa belarusă Nexta a publicat pe Twitter o fotografie în care soldați ucraineni cu steagul ucrainean în mână pozează în fața centrului administrativ din Kupiansk.

Serviciile de informaţii britanice afirmă că trupele ucrainene sunt aproape de a recuceri un oraş strategic cheie ocupat de Rusia. Kupiansk se află în zona de nord-est a ţării, aproape de oraşul Harkiv şi are o linie feroviară pe care Rusia o folosea pentru a-şi aproviziona trupele. În timp ce Rusia se aştepta la un atac ucrainean în sudul ţării.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat vineri seara, în discursul său video zilnic, că forțele ucrainene au capturat peste 30 de orașe și sate din estul Ucrainei, în regiunea Harkov.

„Preluăm treptat controlul asupra noilor așezări”, a spus el.

„Peste tot returnăm steagul ucrainean și protecția poporului nostru”.

El a subliniat că „luptele aprige” continuă în regiunea Donbas din estul Ucrainei, precum și în sudul țării.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Foto: Freepik

Elicopterul trimis de NASA pe planeta Marte a transmis ultimul său mesaj spre Terra

FOTO: captura video Instagram @Celine Dion

Documentarul despre Celine Dion va fi lansat în iunie

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

De ce a fugit prinţesa moştenitoare a tronului olandez în Spania: "Consecinţe enorme asupra vieţii sale". Și Mark Rutte a fost vizat

Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

Captura Facebook

Bunica Arianei Grande, în vârstă de 98 de ani, intră în istorie devenind cea mai în vârstă artistă inclusă în Billboard Hot 100

David Beckham o sărbătorește pe "frumoasa soție" Victoria Beckham la împlinirea a 50 de ani/Facebook

David Beckham o sărbătorește pe "frumoasa soție" Victoria Beckham la împlinirea a 50 de ani


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel