Fost consilier al lui Trump: Am ajutat la planificarea unor lovituri de stat în alte state
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
John Bolton, fost ambasador al SUA la ONU și fost consilier pentru securitate națională la Casa Albă, a declarat marți că a contribuit la planificarea tentativelor de lovituri de stat în țări străine.

Bolton a făcut remarcile către CNN după audierea de joi a Congresului asupra atacului din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA.

Într-un interviu acordat prezentatorului CNN, Jake Tapper, Bolton a sugerat că Trump nu era suficient de competent pentru a realiza o „lovitură de stat atent planificată”, adăugând mai târziu: „Ca cineva care a ajutat la planificarea unor lovituri de stat – nu aici, dar știți ( în) alte locuri - este nevoie de multă muncă. Și nu asta a făcut el (Trump)".

Jurnalistul l-a întrebat pe Bolton la ce acțiuni se referă.

„Nu am de gând să intru în detalii”, a răspuns Bolton, înainte de a menționa Venezuela. "S-a dovedit a nu avea succes. Nu că am avut atât de mult de-a face cu asta, dar am văzut cât de mult a încercat opoziția să răstoarne un președinte ales ilegal și totuși a eșuat", a spus el.

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, John Bolton, sosește pentru a vorbi despre tulburările politice din Venezuela după ce violența a izbucnit la protestele antiguvernamentale din apropiere de Caracas, în fața Casei Albe din Washington, SUA, 30 aprilie 2019.

În 2019, Bolton, în calitate de consilier pentru securitate națională, a susținut public apelul liderului opoziției venezuelene, Juan Guaido, ca armata să-și susțină efortul de a-și înlătura președintele socialist Nicolas Maduro, argumentând că realegerea lui Maduro a fost ilegitimă. În cele din urmă, Maduro a rămas la putere.

„Simt că sunt și alte lucruri pe care nu mi le spui (dincolo de Venezuela)”, a spus prezentatorul CNN, provocând un răspuns din partea lui Bolton: „Sunt sigur că există”.

Deși au fost multe cirici de-a lungul anilor cu privire la intervențile Washingtonului în afacerile interne ale altor țări, este foarte neobișnuit ca oficialii americani să-și recunoască în mod deschis rolul lor în a alimenta tulburările în țări străine.

„John Bolton, care a ocupat cele mai înalte funcții în guvernul SUA, inclusiv de ambasador la ONU, lăudându-se cu această ocazie că a ajutat la planificarea loviturilor de stat în alte țări”, a scris Dickens Olewe, jurnalist BBC din Kenya, pe Twitter.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Foto: Costinești, flickr/brianj.lowe

Cazarea în Costinești, mai scumpă decât în Bali. Venirea lui Travis Scott a aruncat în aer prețurile

Captura Facebook

Astăzi este ziua Barbrei Streisand! Cântăreața a împlinit 82 de ani

Captura Youtube

La ce a renunțat Feli pentru muzică: O să fie golul inimii mele întotdeauna

Captura Instagram

Kim Kardashian a plimbat câinii Madonnei când era copilă

Foto: Pixabay

Praf saharian peste România. Dr. Beatrice Mahler, avertisment: Ce nu este recomandat în astfel de momente

Președintele SUA, Joe Biden

Joe Biden interzice TikTok în SUA! Ce o să se întâmple


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Tradiții de respectat în Vinerea Mare a Paștelui

În Vinerea Mare, o zi importantă din săptămâna Sfintelor...

pixel