Fost emisar al lui Putin, critic al războiului din Ucraina, internat la terapie intensivă. Anatoli Ciubais fugise în străinătate
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 01 aug 2022, 14:42
Anatoli Ciubais, care a demisionat din funcţia de emisar special al Kremlinului din cauza invaziei ruse în Ucraina, este internat în spital.

Unul dintre cei mai fervenţi critici ai războiului din Ucraina a fost internat într-o unitate de terapie intensivă, undeva în Europa, cu o boală autoimună rară, care atacă sistemul nervos, a informat o jurnalistă care a discutat cu el.

Anatoli Ciubais a fost un trimis special al preşedintelui Vladimir Putin, însă a demisionat în luna martie, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Doi prieteni ai lui Ciubais au spus că acesta suferă de o maladie neurologică autoimună. Cu toate acestea, reprezentanţii unui alt disident rus, Alexei Navalnîi, au spus că nimeni nu se îndoieşte de faptul că dl Ciubais a fost otrăvit, scrie Rador.

Reuters a informat luni că reportera şi activista politică rusă Ksenia Sobceak a precizat pe Twitter diagnosticul aflat chiar de la Ciubais: sindromul Guillain-Bare, o afecţiune a sistemului nervos periferic, provocată de sistemul imunitar, transmite Reuters.

Ea nu a dezvăluit unde este spitalizat fostul oficial, care a plecat din Rusia imediat după demisia din martie.

Anatoli Ciubais, în vârstă de 67 de ani, a fost şeful de cabinet al preşedintelui rus Boris Elţin şi reprezentant special al actualului lider de la Kremlin, Vladimir Putin, pentru legăturile cu organizaţiile internaţionale. 

Unul dintre puținii reformatori de la începutul anilor 1990 care au rămas în guvernul Putin, menținând în același timp legăturile cu Occidentul, Chubais este primul oficial de rang înalt care a rupt părăsit Kremlinul de când Putin a lansat invazia în Ucraina acum o lună.

Kremlinul a confirmat demisia consilierului lui Vladimir Putin. Reprezentanții președintelui rus au mai spus că decizia îi aparține consilierului și că nu se știe în ce loc a plecat acesta.

Anatoli Ciubais a fost unul dintre principalii arhitecți ai reformelor economice ale lui Boris Elțin din anii 1990 și a fost șeful lui Putin în primul loc de muncă al viitorului președinte la Kremlin. 

El a ocupat funcții de conducere în afaceri și politice sub conducerea lui Putin, în ultimul timp fiind trimis special al Kremlinului în organizațiile internaționale.

Articole similare

REPER, noul partid al lui Dacian Cioloş, înfiinţat oficial

REPER a fost înfiinţat oficial. Proiectul fusese...


Top citite
arhiva personală

Temperatura la care ar trebui să pui aerul condiționat al mașinii pentru a evita creșterea cu 20% a consumului de combustibil

Foto Pexels

Noi previziuni pentru Gemeni, Taur, Berbec, Rac, Leu, Scorpion, Balanță, Săgetător. Despărțire, noi idei, furie, sprijin

Foto Pexels

Noi previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Balanță, Leu, Fecioară, Scorpion. Apar oameni din trecut, probleme la job

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Care sunt cele mai bune mezeluri. Bilic: Are cele mai puține calorii

Badea

Mircea Badea a plecat în vacanță. Ce destinație a ales

Carmen Brumă și Mircea Badea

Fază tare cu Carmen Brumă în vacanță. Iată unde este Mircea Badea după ce a apărut știrea că vedeta a plecat cu o persoană misterioasă


Cele mai noi articole

China lansează exerciții de „blocadă” în jurul Taiwanului

Republica Populară Chineză va continua exercițiile...