Franța și-a ales reprezentantul pentru Eurovision 2024
Autor: Cristian Cîșleanu
Data publicării:
Află cine este artistul care reprezintă Franța la Eurovision în 2024.

După două dezamăgiri majore la concursul Eurovision, unde a trimis artişti debutanţi sau emergenţi, Franţa va miza pe o nouă strategie după ce a ales să fie reprezentată la ediţia din 2024 de Slimane, un cântăreţ cu o carieră deja consacrată în Hexagon, informează AFP.

Artistul francez, în vârstă de 34 de ani, a făcut acest anunţ miercuri pe reţelele de socializare. "Pentru părinţii mei, pentru fiica mea, pentru Franţa, pentru tine...", a scris el într-un mesaj online însoţit de hashtagul #Eurovision2024.

Într-un interviu acordat pentru postul radiofonic France Inter, cântăreţul s-a declarat "mândru să reprezinte Franţa" şi i-a adus un omagiu bunicului său venit din Algeria (artistul s-a născut în Regiunea Pariziană) pentru a lucra în industria franceză a cărbunelui. Această poveste de familie a fost deja relatată de Slimane într-un cântec mai vechi al său, intitulat "Le grand-pere".

Slimane se poate lăuda deja cu câteva piese de mare succes: peste 30 de milioane de ascultări pentru "Des milliers de je t'aime" pe Spotify, principala platformă de pe piaţa streamingului muzical.

În perioada duoului său cu cântăreaţa Vitaa, care evoluează şi ea în prezent în calitate de artist solo, Slimane a ajuns în fruntea clasamentului vânzărilor de albume în Franţa în anul 2020 cu materialul discografic "Versus". Single-ul lor "Ca va ca vient" le-a permis să câştige în acel an trofeul categoriei "cântec original" la gala premiilor Victoire de la musique.

Slimane a început să devină cunoscut în Franţa după ce a câştigat ediţia din 2016 a emisiunii-concurs "The Voice", difuzată de postul de televiziune TF1.

Miercuri seară, el va interpreta în cadrul jurnalului de ştiri de la ora 20:00 al postului France 2 cântecul "Mon amour", titlul care va reprezenta Franţa la concursul Eurovision 2024, programat să se desfăşoare la Malmo, în Suedia, în perioada 7-14 mai.

Franţa revine aşadar la un artist "care se află deja în inimile francezilor şi care are o carieră frumoasă", a declarat în faţa jurnaliştilor din Hexagon Alexandra Redde-Amiel, şefa delegaţiei franceze la Eurovision şi totodată directoarea departamentului de Jocuri şi Divertisment din cadrul grupului France Televisions. În 2009, Franţa a ales să fie reprezentată la Eurovision de Patricia Kaas, o cântăreaţă cunoscută, dar al cărei vârf de carieră data din perioada anilor 1980-1990. În acel concurs, Patricia Kaas s-a clasat pe locul al optulea, conform Agerpres.

Articole similare

Piesa zilei: Taranca | Fără Zahăr

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Pentru că sărbătorim Paștele și...

Piesa zilei: Wrong Side of Heaven | Five Finger Death Punch

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai...

Piesa zilei: Shout 2000 | Disturbed

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Pentru că...


Top citite
Sursa: Freepik

Eurovision 2024: Finala grandioasă de la Malmö. Totul despre concurs

Fotografie de la Alexander Grey/pexels

Experții din Franța recomandă limitarea utilizării de către minori a telefoanelor inteligente și a rețelelor de socializare

Sursa: captură Youtube LT_Live

Piesa zilei: Wrong Side of Heaven | Five Finger Death Punch

Fotografie de la Johannes Plenio/Pexels

Predicția înfricoșătoare din 2024 îi îngrozește pe britanici

Fotografie de la Pixabay/Pexels

Ce NU trebuie să faci în noaptea de Înviere

Britney Spears a declarat că mama ei „a fost implicată” după ce paramedicii au fost trimiși să o trateze

Britney Spears a declarat că mama ei „a fost implicată” după ce paramedicii au fost trimiși să o trateze


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Taranca | Fără Zahăr

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Pentru că sărbătorim Paștele și...

Adele împlinește 36 de ani. Cum s-a lansat celebra artistă

Adele, una dintre cele mai apreciate și iubite voci din...

pixel