Inteligența artificială i-a spus unui student să moară! Ce s-a întâmplat cu adevărat
Un student la o universitate...
Viitoarea contribuţie obligatorie, care va trebui să finanţeze sectorul muzical, "va fi bazată pe o rată de prelevare foarte mică din cifra de afaceri a platformelor de streaming vizate", a declarat ministrul francez al Culturii.
Modalităţile exacte de implementare a taxei nu au fost încă dezvăluite şi nici suma anuală pe care aceasta ar urma să o colecteze şi care este destinată finanţării industriei muzicale.
Chestiunea unei taxe pe streaming stârneşte diviziuni de peste un an în sectorul muzical francez. Ea a făcut deja obiectul unui vot pozitiv în Senat în luna noiembrie, în timpul examinării proiectului de buget pentru anul 2024.
Şase organizaţii din acest sector de activitate au salutat votul din Senat de la sfârşitul lunii noiembrie, în timp ce platforme precum Deezer şi liderul de piaţă Spotify critică măsura, pe care o consideră "un nou impozit pe producţie".
"După medierea Guvernului, proiectul legii finanţelor pentru 2024 va confirma crearea unei contribuţii a platformelor de streaming", a precizat Ministerul Culturii.
Obiectivul este acela de a finanţa Centrul Naţional al Muzicii (CNM), o instituţie înfiinţată în 2020 pentru a susţine sectorul muzical francez, după modelul CNC-ului pentru cinematografie, dar care este până acum finanţat în principal de companiile de spectacole live.
Pe 21 iunie, ziua în care este celebrată Fete de la Musique, preşedintele Emmanuel Macron a vorbit despre perspectiva unei taxe pe veniturile din streaming dacă reprezentanţii sectorului muzical nu ajung la un acord în privinţa modalităţilor de finanţare a creaţiei. Tot atunci, preşedintele Macron a stabilit ca termen limită data de 30 septembrie 2023.
Preşedinţia de la Paris s-a sprijinit pe un raport al senatorului Julien Bargeton (din partea Renaissance, partidul prezidenţial), publicat în luna aprilie.
Acesta din urmă a recomandat o taxă de 1,75% pe veniturile provenite din streamingul muzical cu plată şi din cel gratuit care este finanţat din publicitate. În toamna anului 2022, dezbaterea se axase pe o taxă obligatorie de 1,5% pe veniturile provenite din abonamentele plătite pe platformele muzicale.
La rândul lor, opozanţii taxei au pledat în favoarea unei contribuţii voluntare, afirmând din nou miercuri, într-un comunicat de presă comun, că au ajuns la un acord, ce vizează în special companiile Apple, Deezer, Meta, Spotify, YouTube şi TikTok, pentru a strânge "peste 14 milioane de euro" până în 2025.
Un student la o universitate...
Papa Francisc, care a evitat în...
Linkin Park marchează o nouă...
Avocații lui Sean 'Diddy' Combs...
Papa Francisc, care a evitat în...