Gabriela Firea, acuzații la adresa lui Nicușor Dan: Specialiștii aduși de el au întins și au stricat acoperișul de pe Arena Naţională
Autor: Ema Apostu | Dată: 06 aug 2022, 12:40
Gabriela Firea a lansat noi acuzații la adresa lui Nicușor Dan, premarul Capitalei.

"Minte și aruncă, din nou, vina pe mine"

"Nicușor Dan minte și aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputința și nerealizări lui. Arena Națională a avut în mandatul meu contract de mentenanță pentru toate sistemele, deci și pentru acoperișul retractabil. Mai mult, în timpul mandatului meu, nu au fost probleme cu acoperișul retractabil pentru că am respectat indicațiile producătorului. 

Scrie negru pe alb în cartea tehnică a sistemului că acoperișul nu trebuie închis toamna și iarna. În prima lună de mandat, specialiștii aduși de Nicușor Dan au întins membrana retractabilă și au stricat mecanismul acoperișului! Să nu uităm imaginile și scandalul din decembrie 2020, în plin sezon rece, înaintea meciului Austria-Macedonia. E foarte ciudat ce s-a întâmplat atunci. Acoperișul era programat de producător să nu poată fi închis toamna și iarna, dar specialiștii lui Nicușor Dan au reușit să umble la software și să treacă peste recomandări. Producătorul acoperișului a recunoscut public tot ce v-am spus mai sus! 

E foarte interesant și cum a fost închis acoperișul Arenei pentru evenimente organizate acolo, unde au participat mii de tineri. Chiar Nicușor Dan spunea că acoperișul era un pericol real și se putea prăbuși. Am informații că la unul dintre evenimente acoperișul chiar a fost găurit intenționat pentru a introduce proiectoare video. Poate și de asta e nevoie acum de reparații serioase. 

"Și mai spune o minciună"

Și mai spune o minciună primarul general, că s-a folosit până acum doar de alpiniști utilitari pentru întinderea membranei și închiderea acoperișului. Nu e așa, s-au folosit chiar de angajații firmei care reprezintă producătorul, informațiile fiind publice. 

Nu pot răspunde pentru alții, dar cât am fost eu primar general, Primăria Capitalei a asigurat, prin două companii municipale, funcționarea sistemelor de la stadion și a fost permanent în legătură cu reprezentantul producătorului, exact aceeași companie care a câștigat acum contractul de mentenanță", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea, alt atac la adresa lui Nicușor Dan: S-a așezat pe fotoliul de primar general și s-a ales praful

În luna iulie, ministrul Familiei îl acuza pe edil că blochează proiectul ”Nicolae Grigorescu”.

"Au trecut doi ani de când am inaugurat Pasajul Nicolae Grigorescu - un proiect major, pe care l-am găsit blocat și realizat doar 10%. Încă o promisiune îndeplinită în mandatul meu de primar general. Păcat că Nicușor Dan a blocat etapa a doua - modernizarea străzii Iuliu Hațeganu, până la șoseaua Vitan-Bârzești! Avea proiectul la cheie, constructorul aștepta ordinul de începere, dar…NIMIC!

În 2020, când a fost deschis circulației, Pasajul Nicolae Grigorescu împlinea zece ani de când au fost începute lucrările. Ajungem la aproape 13 ani, dacă punem la socoteală proiectarea și pregătirea dinainte. Încă de la începutul mandatului, în 2016, echipa mea a dus o muncă titanică pentru debloca șantierul și a repara greșelile din proiectul inițial. Am reușit și s-a făcut un pas important pentru închiderea inelului median de circulație a Capitalei și pentru fluidizarea traficului dintre sectoarele 3 și 4. Le mulțumesc tuturor colegilor și specialiștilor care s-au implicat în această lucrare!". Citește mai departe>>

Articole similare

Vladimir Putin nu va fi prezent la summitul BRICS

Vladimir Putin nu va fi prezent la summitul BRICS, în...


Top citite
Hillary Clinton îl ironizează pe Putin în privinţa extinderii NATO: Păcat, Vladimir. Tu ai atras-o asupra ta

Hillary Clinton îl ironizează pe Putin în privinţa extinderii NATO: Păcat, Vladimir. Tu ai atras-o asupra ta

Viitorul incert al omenirii: Amenințările ce ne pândesc/Freepik

Viitorul incert al omenirii: Amenințările ce ne pândesc

Chitaristul american Al Di Meola, internat la ''Bagdasar-Arseni''

Chitaristul american Al Di Meola, internat la ''Bagdasar-Arseni''

Nick Cannon, despre Mariah Carey: Ea a fost stânca mea

Nick Cannon, despre Mariah Carey: Ea a fost stânca mea

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston deschide ușa trecutului: Porecla primită la școală

Sursa foto: freepik.com

Singurul tip de paste pe care îl poți consuma la dietă. Nu îți afectează silueta


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

„Dumbledore” din seria „Harry Potter” a murit

Actorul Michael Gambon a murit, joi, la vârsta de 82 de...