Șeful armatei germane: „Nu-i subestimați pe ruși, ați uitat cu toții un fapt important...”
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 01 sep 2022, 15:50
O zonă care ar putea deveni problematică este Kaliningrad, o enclavă rusă situată între membrii NATO, Polonia și Lituania.

Generalul Eberhard Zorn, cel mai înalt ofițer al armatei germane, a avertizat că Occidentul nu trebuie să subestimeze puterea armatei ruse și că Moscova, dacă dorește, poate deschide și un al doilea front, scrie Reuters .

"Deși o bună parte a armatei ruse participă în prezent la războiul din Ucraina, nu trebuie să subestimăm puterea forțelor terestre ruse. Rusia poate începe operațiuni de război pe un front complet diferit", a declarat Zorn pentru Reuters.

Zorn a adăugat că rușii se pot baza pe marina și pe forțele aeriene în acest sens.

"Majoritatea marinei a Federației Ruse nu s-a alăturat încă războiului din Ucraina, iar Forțele Aeriene Ruse au și un potențial mare. Este, de asemenea, o mare amenințare pentru Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)", a afirmat Zorn.

Forțele armate ale Germaniei, sau Bundeswehr, oferă adesea sprijin NATO atunci când controlează spațiul aerian deasupra Mării Baltice cu avioanele sale de luptă.

O zonă care ar putea deveni problematică este Kaliningrad, o enclavă rusă situată între membrii NATO, Polonia și Lituania. În Kaliningrad se află baza Flotei Baltice a Marinei Ruse și există și un complex de lansare pentru rachete Iskander care pot transporta focoase nucleare.

Rusia a amenințat că va transfera arme nucleare și hipersonice la Kaliningrad dacă Finlanda și Suedia se alătură NATO.

Înainte ca Ucraina să lanseze o ofensivă în sudul țării, Zorn a subliniat că Rusia are încă destule rezerve.

"În ceea ce privește armata sa, Rusia este capabilă să răspândească conflictul în restul regiunii. Că ar fi o mișcare destul de nerezonabilă este o cu totul altă poveste", a spus Zorn.

Generalul german a spus că Rusia ar putea avansa acum mai lent decât înainte, dar că progresul său este constant. Asta pentru că are la dispoziție artilerie puternică, iar Zorn spune că rușilor cu siguranță nu le pasă de civilii ucraineni.

Zorn a adăugat că Rusia nu va rămâne fără muniție prea curând.

"Rușii au la dispoziție o cantitate imensă de muniție. Această muniție este veche și destul de imprecisă, dar tocmai o astfel de muniție poate distruge foarte eficient infrastructura civilă. Rușii trag între 40 și 60 de mii de piese de muniție de artilerie pe zi, ", a afirmat Zorn.

Generalul german a spus că nu se așteaptă ca rușii să pătrundă mai adânc pe teritoriul ucrainean în acest moment. El a adăugat că Rusia se concentrează în prezent pe cucerirea Donbassului, o regiune dezvoltată industrial din estul țării în care își desfășoară activitatea mulți separatiști pro-ruși.

Zorn, însă, susține că nicio soluție militară la războiul din Ucraina nu este în vedere.

Articole similare

Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole