Generația Y își schimbă preferințele. Ce mașini vor să-și cumpere MILENIALII
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Milenialii, denumiți și Generația Y, erau percepuți de sociologii americani ca fiind cei mai neinteresați de aspectele materiale. Astfel, americanii născuți în anii '80 și începutul anilor '90 nu erau foarte interesați să conducă sau să cumpere mașini noi.

Totuși, un studiu recent contrazice această teorie.CNBC relatează că generația mai tânără a depășit generațiile anterioare (așa-numiții Baby Boomers și Generația X) în ceea ce privește achiziția de mașini pick-up.

Cei de la publicația TheDrive remarcă faptul că este normal ca fiecare generație să își depășească generația anterioară, pe măsură ce se maturizează și dispune de suficiente resurse materiale, care să-i permită achiziția de bunuri mai valoroase.

Totuși, ritmul în care milennialii au surclasat celelalte generații este neașteptat, spune Tyson Jominy, vicepreședinte JD Power. „Informațiile demografice au o dinamică relativ scăzută, dar anul trecut Generația Y a preluat conducerea, în perioada de vârf a pandemiei de coronavirus. Ne-am gândit că este o problemă conjuncturală, însă, de atunci, ecartul a început să se mărească în favoarea milenialilor”, a declarat Jominy pentru CNBC.

 

Primii și la mașini electrice

Achizițiile milenialilor din segmentul pickup-urilor mari le-au depășit pe cele ale generației anilor 1946-1965 și, în scurt timp, le vor depăși și pe cele ale generației X (aprox. anii 1965-1980), conform datelor JD Power.

Prin urmare , tendința generală este ca Milennialii să devină generația predominantă de noi cumpărători de automobile din SUA.

Generați X reprezintă segmentul populației care este cel mai înclinat în a cumpăra vehicule electrice. Peste 35% din achizițiile de vehicule electrice sunt realizate de mileniali, în timp ce generațiile X și Baby Boomers au realizat doar 26%, respectiv 29% din achiziții.

Citește și: 

Care este tendința

Cu toate acestea, vechea gardă încă deține primul loc pe segmentul de lux, unde prețurile sunt mult mai mari. „Cu cât prețul vehiculului este mai mare, cu atât avem mai multe șanse să fie cumpărat de o persoană din generațiile 1946-1980”, a spus Jominy.  

Pandemia a modificat comportamentul cumpărătorilor. Astfel, generația mai tânără s-a orientat către pick-upuri, ca răspuns la numeroasele restricții de călătorie care au afectat companiile aeriene. Mașina s-a dovedit a fi mult mai potrivită pentru călătoriile interne. 

Tendința generală este una naturală. „Este vorba de o maturizare a generației X. Cariera acestora este pe trend ascendent, sunt promovați la locurile lor de muncă, își întemeiază familii și se mută în suburbii”, a spus Jominy. 

Articole similare

Tesla reduce preţurile în urma încetinirii vânzărilor

Tesla Inc a scăzut prețurile în China și SUA, piețele...

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...


Top citite
Sursa: Freepik

Dincolo de Club 27: Cum mor cântăreții, în funcție de genul muzical

Captura Facebook

Britney Spears susține că paramedicii au venit „ilegal” după incidentul de la Chateau Marmont

Selena Gomez s-a simțit „puternică” după ce a dezactivat comentariile de pe Instagram

Selena Gomez s-a simțit „puternică” după ce a dezactivat comentariile de pe Instagram

Sursa: Freepik

Programul special de Paște al mall-urilor și magazinelor din București

Sursa: captură Youtube The Graham Norton Show

Regina ecranului, Meryl Streep, primește un Palme d'Or onorific la Cannes

Sursa: Freepik

Piesa zilei: Shout 2000 | Disturbed


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Shout 2000 | Disturbed

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Pentru că...

pixel