Geniu muzical: Bono de la U2 primește omagii de la fanii din toată lumea. La mulți ani!
Autor: Andreea Deaconescu
Data actualizării:
Data publicării:
Astăzi, 10 mai, celebrăm ziua de naștere a lui Bono, solistul vocal al legendarei trupe irlandeze U2! Bono, născut Paul David Hewson în 1960 la Dublin, Irlanda, împlinește vârsta de 64 de ani. Pe lângă cariera muzicală de excepție, Bono este recunoscut și pentru activismului său umanitar.

Începuturile U2

Povestea U2 începe în 1977 la Dublin, când Bono, alături de prietenii săi din școală David Evans (cunoscut ulterior ca The Edge), Larry Mullen Jr. și Adam Clayton, formează o trupă. U2 se remarcă încă de la început prin dorința de a crea muzică rock de calitate, dar și prin spiritualitatea profundă pe care o infuzează în versuri și compoziții.

Unul dintre momentele marcante din cariera timpurie a trupei a fost colaborarea cu organizația Amnesty International. Acest eveniment a marcat o creștere a interesului lui Bono pentru problemele umanitare, iar experiențele sale s-au reflectat în cel mai bine vândut album al U2, "The Joshua Tree" (1987).

U2: Un succes global

U2 a cunoscut un succes fulminant la nivel mondial, vânzând peste 150 de milioane de albume pe parcursul carierei lor. Trupa a câștigat numeroase premii, printre care peste 20 de premii Grammy și prestigiosul Kennedy Center Honor în 2022.

În această zi specială, îi urăm lui Bono un sincer "La mulți ani!" și îi mulțumim pentru muzica fantastică și implicarea activă în problemele umanitare care inspiră oameni din întreaga lume.

Articole similare

Top citite
Sursa: Freepik

Luna Plină în Săgetător: Zodiile afectate și cum să facă față provocărilor /video

Foto: Pixabay

Substanțele chimice care se găsesc în unele produse lactate

FOTO: Reuters Marketplace - BauerGriffin/INSTARimages.com

Harry Styles este din nou singur: S-a despărțit de iubita sa, Taylor Russell

FOTO: Instagram, @britneyspears

Britney Spears își revine după accidentare și dezvăluie detalii despre o vacanță sălbatică în Mexic /video

Captura Youtube

Care este numele real al artistului Tavi Colen

Captura Facebook

Slash: Guns N' Roses "încearcă" să facă un nou album


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel