George RR Martin laudă scenariștii serialului "House of the Dragon" în cea mai recentă postare de pe blogul său
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Renumitul autor de fantezie este responsabil pentru romanul "Fire & Blood" pe care se bazează seria HBO, precum și pentru cărțile care au inspirat predecesorul său, "Game of Thrones".

„Ce mod grozav de a începe sezonul. Regia a fost superbă”, a spus Martin despre primele două episoade ale celui de-al doilea sezon, scrie The Independent.

Spoilere pentru sezonul doi din ‘House of the Dragon’ urmează mai jos

Dintre membrii distribuției, Martin a remarcat în mod special performanța lui Rhys Ifans în rolul lui Otto Hightower, Mâna Regelui.

„Scena sa cu Regele Aegon [Tom Glynn-Carney] și Criston Cole [Fabien Frankel] după ce prinderii de șobolani sunt spânzurați este plină de spirit, tensiune, dramă, o performanță care strigă după atenția premiilor”, a scris autorul.

George RR Martin (stânga) și Phia Saban în rolul Helaena Targaryen în ‘House of the Dragon’ de la HBO
Martin a continuat să recunoască că personajul Helaena Targaryen, interpretat de Phia Saban, „este un personaj mai bogat și mai fascinant decât cel pe care l-am creat în ‘Fire & Blood’.”

„În carte, ea este o tânără plinuță, plăcută și fericită, veselă și amabilă, adorată de oamenii de rând... Niciuna dintre ciudățeniile pe care le afișează în serial nu erau evidente în carte, nici darul ei pentru profeție. Acestea s-au născut în sala de scris... dar odată ce am întâlnit versiunea din serial a Helaenei, nu am putut să mă opun.”

Scriitorul a menționat apoi adăugarea la serie pe care și-ar fi dorit să o fi gândit el însuși.

„Nu sunt... ahem... de obicei un fan al scenariștilor care adaugă personaje la materialul sursă atunci când adaptează o poveste. Mai ales nu când materialul sursă este al meu,” a scris Martin. „Dar acel câine a fost genial. Eram pregătit să-l urăsc pe Cheese, dar l-am urât și mai mult când a lovit câinele.”

Câinele în cauză îl însoțește pe Cheese, prindătorul de șobolani (interpretat de Mark Stobbart), care are misiunea de a-l ucide pe Aemond în primul episod. Desigur, misiunea eșuează și Cheese ajunge să-l omoare pe tânărul prinț Jaehaerys.

După ce Cheese este capturat și spânzurat, vedem câinele său uitându-se la corpul lui legănându-se.

„Aproape că mi-a frânt inima,” a adăugat Martin. „Un lucru atât de mic... un câine atât de mic... dar prezența lui, acele câteva momente scurte în care a fost pe ecran, i-au oferit prindătorului de șobolani atât de multă umanitate. Fiindele umane sunt creaturi atât de complexe. Prezența tăcută a acelui câine ne-a reamintit că chiar și cei mai răi dintre oameni, cei ticăloși și cei venali, pot iubi și pot fi iubiți.

„Aș fi vrut să mă gândesc la acel câine. Nu m-am gândit, dar altcineva a făcut-o. Sunt bucuros de asta.”

Într-un interviu recent, regizorul serialului "House of the Dragon", Geeta Vasant Patel, a confirmat o legătură majoră cu "Game of Thrones" în cel mai recent episod al spin-off-ului prequel.

Privitorii atenți ar fi putut observa și o replică în episodul trei care a sugerat moartea unui personaj principal din primul sezon.

Au fost deja câteva momente în care a devenit clar că prequelul va recompensa cititorii lui George RR Martin din "Fire & Blood", precum și din seria sa de cărți "A Song of Ice and Fire". Puteți găsi o explicație a profeției lui Aegon Targaryen "Song of Ice and Fire" aici.

Articole similare

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

Decizie strategică: Dormitul separat pentru un somn mai bun

Sforăitul, variațiile de temperatură, furtul de pături...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel