Germania umple depozitele de gaze mai repede decât se aștepta: 75% din volum a fost deja pompat
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Acest punct a fost planificat să fie atins până la 1 septembrie

Depozitele de gaze ale Germaniei sunt deja pline cu 75,43% - combustibilul este injectat mai repede decât se aștepta, arată DW cu referire la datele de la companiile operatoare.

Conform regulamentului UE privind stocarea gazelor adoptat în mai, pragul de 75% era planificat să fie atins până la 1 septembrie.

Potrivit Asociației Germane a Operatorilor de Sisteme de Stocare a Gazelor și Hidrogenului INES, a fost posibilă accelerarea umplerii depozitelor prin reducerea consumului de combustibil albastru în timpul verii și creșterea volumului importului acestuia din nord-vestul Europei.

Regulamentul UE prevede că depozitele germane trebuie să fie umplute cu cel puțin 85% până la 1 octombrie și 95% până la 1 noiembrie. Cu toate acestea, dacă ritmul actual se menține, aceste obiective vor fi atinse mai devreme.

„Conform planului UE, rezervele crescute de gaze ar trebui să permită compensarea oricăror fluctuații de pe piața gazelor, până la încetarea completă a furnizării de gaze din Rusia”, amintește DW.

Gazprop livrează cu țârâita

Pe fondul războiului din Ucraina și al sancțiunilor impuse Federației Ruse, Gazprom a redus deja volumul exporturilor de gaze către țările europene. 

Astfel, livrările de gaze prin Nord Stream au fost reduse la 20% din capacitatea sa de producție începând cu 27 iulie. Gazprom a explicat acest lucru prin lucrări de reparații. În același timp, Rusia a sporit livrările prin gazoductul Transgaz care trecea prin Ucraina și Slovacia.

„Gazprom a apelat în repetate rânduri la Siemens cu solicitări de depunere a documentelor oficiale care confirmă aprobarea scutirii de la regimurile actuale de sancțiuni ale Canadei și ale Uniunii Europene. Totuși, nu am primit actele necesare de la Siemens, potrivit comunicatului de la vineri, susțineau reprezentanții companiei ruse.

Rusia va furniza doar 20% din capacitatea conductei și va opri funcționarea uneia dintre ultimele două turbine în funcțiune din cauza „starii tehnice a motorului”, reducând livrările zilnice de gaz prin conducta Nord Stream la 33 de milioane de metri cubi pe zi.

„Monitorizăm situația foarte îndeaproape, într-un schimb strâns cu agenția federală de rețea și echipa de criză a gazelor”, a declarat ministerul german al economiei într-o declarație luni după anunțul Gazprom. „Conform informațiilor noastre, nu există niciun motiv tehnic pentru o reducere a livrărilor.”

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Facebook

Melodia "Cotton Eye Joe" ajută trupa Rednex să doboare recordul de pe YouTube

Foto: Pexels.com

După COVID, OMS defineşte boala răspândită "prin aer"

Captura Facebook

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, candidat pentru Parlamentul European

Foto: Pixabay

Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii

Ringo Starr anunță un turneu de toamnă/Facebook

Ringo Starr anunță un turneu de toamnă

Taylor Swift

Taylor Swift a lansat vineri un nou album, care ar putea stabili noi recorduri


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel