Google investește 75 de milioane de dolari pentru a învăța un milion de americani cum să folosească inteligența artificială
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Google a anunțat că lansează un curs menit să învețe un milion de americani cum să folosească instrumentele de inteligență artificială.

În cadrul acestei lansări, gigantul tehnologic a anunțat, de asemenea, că brațul său caritabil, Google.org, a prevăzut în buget 75 de milioane de dolari pentru acordarea de granturi pentru formarea competențelor în domeniul inteligenței artificiale persoanelor din zonele rurale și din zonele defavorizate.

Noul curs de competențe în domeniul inteligenței artificiale va fi disponibil pentru 49 de dolari pe Coursera, un furnizor de cursuri online cu scop lucrativ. 

Anunțul vine după ce Google a renunțat la regulile care le cereau furnizorilor și firmelor de recrutare de personal cu care lucrează să ofere salarii bune și beneficii angajaților lor - și a concediat mii de angajați, deși a înregistrat profituri record.

Potrivit listei de cursuri, acesta îi va învăța pe utilizatori cum să „utilizeze instrumentele de inteligență artificială generativă pentru a ajuta la dezvoltarea de idei și conținut, pentru a lua decizii mai informate și pentru a accelera sarcinile de lucru zilnice” și să facă acest lucru în mod responsabil.

Cursul promite, de asemenea, că toți cursanții vor „dezvolta strategii pentru a rămâne la curent cu peisajul emergent al AI”.

În ceea ce privește granturile de 75 de milioane de dolari de la AI Opportunity Fund, acestea vor merge către „cele mai bune organizații de dezvoltare a forței de muncă și de educație”, potrivit unui purtător de cuvânt al Google.

Organizații precum Goodwill Industries International vor primi o parte din fondurile de formare 'pentru a le permite americanilor să valorifice tehnologia AI pentru a stimula productivitatea și a-i pregăti pentru locurile de muncă de mâine'.

Articole similare

Dinu Maxer a făcut Paștele în spital! Ce a pățit cântărețul

Dinu Maxer a povestit cum și-a petrecut Noaptea de...


Top citite
Sursa: captură Youtube Sinteza Zilei

Actorul Florin Piersic are nevoie de susținerea noastră! Urmează o operație delicată

Sursa: captură Youtube Netflix

Succesul românesc de pe Netflix continuă: Victor Dorobanțu revine în "Wednesday", sezonul 2

Sursa: captură X @Tesla_Optimus

Musk prezice un viitor dominat de roboți. Tesla pregătește o armată de umanoizi

Sursa: captură Youtube DC NEWS

Previziunile Danielei Simulescu pentru 9 mai 2024. Zodiile care se bucură de apropierea lui Mercur de Chiron /video

Sursa: Freepik

VINO: Festival de muzică și street food cu Connect-R, Grasu XXL și alții în Sibiu

Revelația lui Lady Gaga în Noul Film de Concert "The Chromatica Ball"

Revelația lui Lady Gaga în noul film de concert "The Chromatica Ball"


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cântece care durează o viață. La mulți ani, Billy Joel!

Astăzi, 9 mai 2024, celebrăm o legendă a muzicii - pe...

pixel