Guvernator ucrainean: Rușii au intrat într-un oraș cheie; noi imagini din satelit arată orarul unităților rusești
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Guvernatorul ucrainean spune că forțele ruse au intrat în Severodonețk, un oraș cheie din Lugansk

Forțele ucrainene ar putea fi nevoite să se retragă din ultima fortăreață din Luhansk pentru a evita capturarea, susține guvernatorul acelei regiuni din estul Ucrainei, Serhiy Haidai.

Haidai a anunțat că forțele ruse au intrat în Severodonețk, un oraș cheie din Lugansk și cel mai mare oraș din regiunea Donbas. Oficialul a declarat că în regiunea Luhansk sunt aproximativ 10.000 de soldați ruși.

Locuitorii oraşelor Lisichansk, care se află lângă Severodonetsk, un oraş cheie din Lugansk, dar și cei din Lisichansk, se aşteaptă ca invazia să se agraveze.

Cetățenii pot vedea și auzi bombardamentele din apropiere de Severodonețk și se așteaptă să li se întâmple același lucru.Armata rusă a confirmat sâmbătă cucerirea localităţii cheie Liman din estul Ucrainei, informează AFP şi Reuters.

"În urma acţiunilor comune ale unităţilor de miliţie ale Republicii populare din Doneţk şi forţelor armate ruse, oraşul Liman a fost eliberat integral de naţionalişti ucraineni", a afirmat într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Separatiştii proruşi din Doneţk au anunţat de vineri cucerirea acestui important nod feroviar care deschide calea spre marile oraşe Sloviansk şi Kramatorsk. De asemenea, Liman se află la vest de Severodoneţk şi Lisiceansk, alte două importante oraşe ucrainene situate mai departe în est.

Armata ucraineană a anunţat că a ucis peste 30.000 de soldaţi ruşi de la începutul invaziei ruse , relatează Kyiv Independent. Au distrus 1.330 de tancuri, 207 avioane, 174 elicoptere și peste 500 de drone. Aceste cifre nu au fost verificate independent.

Consilierul prezidenţial şi negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak a afirmat sâmbătă că un acord cu Rusia este nedemn de încredere şi Moscova poate fi determinată să oprească invazia doar prin forţă.

"Orice acord cu Rusia nu face nici doi bani", a scris Podoliak pe Telegram. "Este posibil să negociezi cu o ţară care minte întotdeauna cu cinism şi în scop propagandistic?", a transmis acesta pe reţeaua de mesagerie.

Regiunea Herson, ocupată de Rusia, și- a închis granițele cu teritoriile ucrainene din jur, a declarat sâmbătă Kirill Stremousov, șef adjunct al administrației ruse din Herson, potrivit presei de stat RIA-Novosti.


Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Youtube

Alin Oprea a dezvăluit povestea emoționantă din spatele piesei "Atât de Singur"

Sursa foto: Agerpres

Mihai Trăistariu intervine în scandalul Eurovision: “Această competiție reflectă foarte bine showbiz-ul anului 2024”

Sursa: captură Instagram

Fiul Nadiei Comăneci a absolvit. Cine este fata care îl face fericit pe băiatul femeii de 10 /foto în articol

Captura Youtube

Victoria la Eurovision 2024: Nemo susține introducerea opțiunii pentru al treilea gen în Elveția

Sursa: captură Youtube TVR

Moare sau nu moare regele? Victor Rebengiuc: "Nu am nimic special"

Sursa: captură Youtube DC NEWS

Horoscop 13 mai 2024. Ce zodii au parte de proiecte noi /video


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Stevie Wonder a primit cetăţenia ghaneză

Cantărețul american Stevie Wonder, una dintre legendele...

pixel