Hagi, primele cuvinte despre stadionul care îi va purta numele. Investiţie de 480 milioane lei
Autor: Florin Ravdan
Data publicării:
Gică Hagi a reacţionat la auzul veştii că în Constanţa se va construi un stadion care îi va purta numele. 

"Să mai vedem până când se întâmplă, deocamdată e doar o aprobare. Să se țină cont de termenii care sunt, Constanța e un oraș mare, merită din toate punctele de vedere acest lucru. E un oraș care își dorește sport, vrea sport și e nevoie de un stadion modern, nu un stadion care era în condițiile alea”, a declarat Gică Hagi la o conferință de presă, conform Digisport.

Stadion de 18.000 locuri la Constanţa, investiţie de 480 milioane lei 

Guvernul a aprobat, miercuri, construirea în Constanţa a stadionului Gheorghe Hagi, de 18.000 de locuri, preţul fiind de 480.490.000 lei.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, obiectivul va include şi un teren de antrenament pentru fotbal şi atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri. De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri şi platforme), reţele de utilităţi, împrejmuire şi zone de parcare pentru jucători şi oficiali.

În plus faţă de funcţiunile de bază, cu destinaţie sportivă, clădirea stadionului va integra şi o serie de funcţiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, comerciale şi de alimentaţie publică, precizează sursa citată.

Principalele zone funcţionale şi cerinţe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerinţelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Astfel, terenul de joc va avea 105 m lungime şi 68 m lăţime, iar suprafaţa de joc va fi din gazon natural, în sistem hibrid (ţesut sau rulou), dotat cu instalaţie de udare, drenaj şi sistem de degivrare/încălzire, se mai arată în comunicat.

Construcţia stadionului va fi finanţată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, durata de proiectare şi execuţie a lucrărilor fiind estimată la 28 de luni, scrie Agerpres. 

Gică Hagi, inclus în topul celor mai buni jucători din toate timpurile

Gheorghe Hagi, managerul celor de la Farul Constanţa, a fost inclus în topul celor mai buni fotbalişti din toate timpurile. 

”Cu una dintre cele mai ciudate traiectorii de carieră printre marii jucători moderni, Hagi și-a petrecut cea mai bună parte a unui deceniu evoluând ca mijlocaș ofensiv în campionatul României, înainte de doi ani de succes la Real Madrid și mai târziu o perioadă similară la Barcelona. 

Între timpul petrecut la cei doi giganți spanioli au fost doi ani plini de căldură în Italia, unde a făcut parte din contingentul „Mica România” a lui Mircea Lucescu la Brescia. El a retrofradat în primul său sezon, dar a rămas loial clubului în ciuda ofertelor mai bune și l-a promovat înapoi în Serie A.

La vârsta de 30 de ani, unde se presupune că se apropia de retragere, s-a alăturat clubului Galatasaray, unde și-a petrecut o jumătate de deceniu fructuoasă, cimentându-și statutul de legendă vie și adunând alte 10 trofee.

Momentul carierei: SUA 1994, când România a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale (eliminând Argentina pe parcurs), inspirată de Hagi și piciorul său stâng magic”, este descrierea făcută de cei de la fourfourtwo.com.

Conform acestui top, Leo Messi este pe primul loc, Maradona pe al doilea, iar Cristiano Ronaldo pe locul trei. 

Articole similare

Top citite
Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

Sursa: Facebook / Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă distincţie la gala premiilor Ivor Novello

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent a confirmat că va lansa un documentar în care va...

pixel