Harry va fi primul membru al familiei regale britanice în ultimii 130 de ani care va depune mărturie în instanță
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Într-un eveniment fără precedent în ultimii 130 de ani, Prințul Harry va fi primul membru de rang înalt al familiei regale britanice care va depune mărturie în instanță. Acest lucru va avea loc săptămâna viitoare în cadrul procesului său împotriva unui grup de ziare pe care îl acuză de comportament ilegal, relatează Reuters.

Harry, fiul cel mai tânăr al regelui Charles, va fi chemat în calitate de martor în Înalta Curte din Londra în cadrul procesului intentat împotriva Mirror Group Newspapers (MGN), editorul publicațiilor Daily Mirror, Sunday Mirror și Sunday People. Acest proces implică peste 100 de celebrități și personalități de marcă.

Prințul Harry va deveni primul membru de rang înalt al familiei regale care va depune mărturie într-un proces de la Edward al VII-lea, care a fost martor într-un proces de divorț în 1870 și apoi într-un proces de calomnie legat de un joc de cărți, cu 20 de ani mai târziu, înainte de a deveni rege.

Harry, care ocupă poziția a cincea în linia de succesiune la tron, a fost foarte prezent pe prima pagină a ziarelor în ultimele șase luni, în contextul disputelor sale legale cu presa britanică, lansării memoriilor sale și producției unui serial documentar pentru Netflix. În acestea, el a adus acuzații de complicitate a altor membri seniori ai familiei regale cu tabloidele.

Apariţia sa în instanţă este posibil să atragă atenţia la nivel mondial.

În procesul care a început luna trecută, s-a spus că jurnaliştii MGN sau investigatorii privaţi angajaţi de aceştia au efectuat hărţuiri telefonice la scară industrială şi au comis alte acte ilegale pentru a obţine informaţii despre prinţ şi ceilalţi reclamanţi.

Avocatul reclamanţilor, David Sherborne, a declarat că acest lucru a fost făcut cu ştiinţa şi aprobarea editorilor şi directorilor executivi de rang înalt.

MGN contestă acuzaţiile şi afirmă că persoane cu funcţii de conducere au negat că ar fi ştiut ceva despre hărţuire şi că li s-a ascuns orice abatere.

Instanţa a fost informată de un jurnalist şi biograf al lui Harry că unul dintre cei care ştiau despre hărţuire a fost fostul editor Piers Morgan, în prezent unul dintre cei mai mediatizaţi radiodifuzori britanici şi un critic deschis al prinţului şi al soţiei sale Meghan.

Morgan, care a negat orice implicare în comportamentul ilegal şi l-a acuzat pe Harry că a invadat intimitatea propriei familii, şi-a părăsit postul de prezentator al unei emisiuni matinale de televiziune după ce a făcut remarci deschise despre Meghan.

La începutul procesului, MGN, deţinută acum de Reach, şi-a cerut scuze în documentele tribunalului şi a recunoscut că, într-o singură ocazie, Sunday People a căutat în mod ilegal informaţii despre Harry şi că acesta are dreptul la despăgubiri.

Dar a respins celelalte acuzaţii ale acestuia, spunând că nu avea dovezi pentru afirmaţiile sale. În schimb, Palatul Buckingham este posibil să ocupe un loc important în interogatoriul lui Harry, MGN susţinând că unele informaţii au venit de la consilieri regali.

Apariţia de săptămâna aceasta va fi a doua oară în acest an când Harry va fi prezent la Înalta Curte din Londra, după ce în martie s-a alăturat cântăreţului Elton John şi altor persoane pentru audieri în legătură cu procesul lor împotriva editorului tabloidelor Daily şi Sunday Mail.

Articole similare

Top citite
Foto: Freepik

Elicopterul trimis de NASA pe planeta Marte a transmis ultimul său mesaj spre Terra

FOTO: captura video Instagram @Celine Dion

Documentarul despre Celine Dion va fi lansat în iunie

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

De ce a fugit prinţesa moştenitoare a tronului olandez în Spania: "Consecinţe enorme asupra vieţii sale". Și Mark Rutte a fost vizat

Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

Captura Facebook

Bunica Arianei Grande, în vârstă de 98 de ani, intră în istorie devenind cea mai în vârstă artistă inclusă în Billboard Hot 100

David Beckham o sărbătorește pe "frumoasa soție" Victoria Beckham la împlinirea a 50 de ani/Facebook

David Beckham o sărbătorește pe "frumoasa soție" Victoria Beckham la împlinirea a 50 de ani


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel