Henry Kissinger avertizează că omenirea ar putea fi înlocuită de roboți în 5 ani
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Henry Kissinger a caracterizat inteligența artificială drept "cea mai mare provocare a epocii noastre" și a anticipat că roboții ar putea să înlocuiască omenirea în următorii 5 ani.

Fostul Secretar de Stat american a exprimat aceste opinii într-o discuție cu Mathias Döpfner, CEO al Axel Springer, într-un interviu video difuzat de Welt TV.

Odată cu apariția ChatGPT de la OpenAI în noiembrie 2022, inteligența artificială pare să fie mai aproape ca niciodată de a prelua multe dintre rolurile umane, inclusiv cele din domeniile tehnologiei, media, justiție, cercetare de piață, educație, comerț, design grafic, contabilitate și servicii pentru clienți.

La vârsta sa de 100 de ani, Kissinger a exprimat îngrijorări cu privire la posibilitatea ca AI-ul să devină atât de puternic pe termen lung încât să conducă la un scenariu pe care până acum l-am văzut în domeniul științifico-fantastic, în care oamenii devin subordonați roboților, nu invers, conform unui articol din Insider.

„Cred că [situația] poate fi evitată, dar numai prin înțelegerea esenței acestei inteligențe, care va fi capabilă să genereze propriul său punct de vedere”, a spus Kissinger. Kissinger a scris o carte despre inteligența artificială - „The Age of AI and Our Human Future” - împreună cu fostul director general al Google, Eric Schmitt, și informaticianul Daniel Huttenlocher, în care au explorat felul în care AI-ul ar putea schimba relația noastră cu cunoașterea, politica și societatea.

Kissinger: Mașinăriile cu inteligență artificială vor ajunge să comunice între ele

Dacă inteligența artificială va înlocui sau nu oamenii este „o problemă a vremurilor noastre”, a spus Kissinger.

„Este marea provocare a viitorului nostru, iar la acel nivel, este în interesul Chinei și al altor țări avansate și, în cele din urmă, al tuturor țărilor să i se alăture, pentru că altfel sunt la mâna unor mașinării pe care nu le înțeleg.”

Principalul motiv de îngrijorare al lui Kissinger se referă la inteligența artificială generativă, cum ar fi algoritmii precum ChatGPT, care au capacitatea de a genera conținut pornind de la instrucțiuni și contexte simple, precum și la procesul prin care aceasta acumulează și creează cunoștințe.

„Odată ce aceste mașinării pot comunica unele cu celelalte, ceea ce se va întâmpla cu siguranță în următorii 5 ani, atunci aproape că devine o problemă la nivel de specie dacă specia umană poată să își păstreze individualitatea în fața acestei competiții”, a spus fostul Secretar de Stat.


Articole similare

Top citite
Captura Instagram

Mihai Bendeac, mesaj emoționant după dispariția lui Gabriel Cotabiță: Iartă-mă. Deși e prea târziu

Captura Facebook

A murit Gabriel Cotabiță

Captura Facebook

Marius Bațu s-a stins din viață

Captura Youtube

Gheboasa lansează a doua manea în sprijinul lui Ciucă și PNL. Versuri: Domnul generalul Ciucă pe timp de război/A mers înainte, n-a făcut pași înapoi

Paris Hilton se mândrește că nu a avut niciun procedeu estetic: Sunt cu adevărat mândră că sunt complet naturală

Paris Hilton se mândrește că nu a avut niciun procedeu estetic: Sunt cu adevărat mândră că sunt complet naturală

”De ce mă expui acum?”. Fiica lui Marcel Pavel nu a vrut să apară în concertul de Crăciun



Cele mai noi articole
pixel