Hillary Clinton îl ironizează pe Putin în privinţa extinderii NATO: Păcat, Vladimir. Tu ai atras-o asupra ta
Autor: Echipa RadioDCNews
Data actualizării:
Data publicării:
Fosta secretară de stat americană, Hillary Clinton, a adresat marți o ironie la adresa președintelui rus, Vladimir Putin, în legătură cu extinderea NATO, comentând: "Ce păcat, Vladimir. Ai atras asta asupra ta", conform relatărilor Reuters.

În timpul vizitei sale la Departamentul de Stat pentru dezvăluirea portretului său oficial, Hillary Clinton a profitat și de ocazie pentru a-și exprima dezacordul față de politicile fostului președinte republican, Donald Trump, care a învins-o în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Ea a sugerat că ar putea fi fost îndoieli cu privire la capacitatea Statelor Unite de a aduna sprijin pentru Ucraina în fața invaziei ruse din 2022, din cauza modului în care administrația lui Trump a izolat aliații.

"Erau oameni care ar fi putut să pună sub semnul întrebării asta, pentru că am distrus atât de multe punți cu aliații și prietenii noștri", a spus ea în fața actualilor și foștilor oficiali în Benjamin Franklin State Dining Room a Departamentului de Stat.

"Reconstruirea unei politici externe care să apropie oamenii de noi și nu să îi îndepărteze ar fi fost considerată foarte dificilă. Și cu adevărat a fost, dar s-a realizat", a adăugat ea, exprimându-și recunoștința față de secretarul de stat Antony Blinken pentru ajutorul acordat în refacerea poziției Americii.

Clinton a subliniat că președintele democrat Joe Biden a urmat multe dintre prioritățile administrației Obama, în care ea a ocupat funcția de secretar de stat și el a fost vicepreședinte al lui Barack Obama.

"Apărarea democrației în Ucraina, extinderea NATO - ca o paranteză: Păcat, Vladimir. Ai atras asta asupra ta", a spus ea, provocând râsete și aplauze.

"Am spus întotdeauna: Oamenii nu sunt forțați să adere la NATO. Oamenii aleg și doresc să adere la NATO", a adăugat ea.

Clinton a descris prioritățile comune pe care le vede între administrația Biden și cea Obama: "extinderea NATO, confruntarea cu agresiunea rusă și gestionarea provocărilor din partea Chinei".

Kremlinul a reacționat miercuri la declarația fostului secretar de stat american despre Putin.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a amintit de gafa din 2009, când un buton simbolic creat pentru a marca o "resetare" a relațiilor dintre SUA și Rusia a fost etichetat greșit drept "supraîncărcare" în limba rusă.

Articole similare

Anna Indiana, prima cântăreață generată în totalitate de AI

Anna Indiana este prima cântăreață generată de...


Top citite
Captura Youtube

Azi e ziua lui Rick Savage! Basistul trupei Def Leppard a împlinit astăzi 63 de ani

Azi este ziua lui Ozzy Osbourne! Solistul trupei Black Sabbath a împlinit 75 de ani

Azi este ziua lui Ozzy Osbourne! Solistul trupei Black Sabbath a împlinit 75 de ani


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Anna Indiana, prima cântăreață generată în totalitate de AI

Anna Indiana este prima cântăreață generată de...